IZA NAS JOŠ JEDAN USPJEŠNI RIJEČKI KARNEVAL

27.02.2017.

Gradonačelnik Obersnel: Hvala svima koji su ovih dana živjeli za karneval!

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel uputio je javnu zahvalu svim maškarama koje su sudjelovale u ovogodišnjem 34. po redu Riječkom karnevalu, vrijednim organizatorima, sponzorima i dežurnim službama na dobro odrađenom poslu, ali i svim sugrađanima koji su na Korzu i drugim gradskim ulicama neumorno bodrili karnevaliste.

Kao i svake godine, Halubajski su zvončari zatvorili Međunarodnu karnevalsku povorku u kojoj je ove godine sudjelovalo više od 10 400 maškara iz Hrvatske i inozemstva, a koju je u centru Rijeke pratilo oko 100 000 posjetitelja. Meštar Toni i Kraljica Karnevala Elaie Filipović potom su vratili ključeve Grada gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu, a svi su zajedno krenuli prema Gatu Karoline Riječke gdje su presudili Pustu, glavnom krivcu za svako nedjelo.

Gradonačelnikovu zahvalu prenosimo u cijelosti:

Drage Riječanke i Riječani,

za nama je gotovo šest tjedana Riječkoga karnevala i posebno riječko, peto godišnje doba, u kojem smo mogli biti ono što želimo, a Rijeka je još jednom pokazala zašto je kao luka različitosti postala Europska prijestolnica kulture. 

Naš je grad ovih tjedana živio s maškarama u srcu i otvorenih vrata za sve one koji su htjeli biti dio riječkoga i primorskoga karnevalskoga slavlja, čiji je vrhunac bila velika povorka ove nedjelje. Stoga, za uspjeh ovogodišnjeg karnevala, na prvome mjestu želim zahvaliti svima koji su ovih dana živjeli za karneval, svim onim velikim i malim maškarama, koje su sudjelovale u povorkama i feštama, svima koji su svojom maštom osmislili zanimljive kostime i originalna alegorijska kola. Hvala i svima Vama dragi sugrađani koji ste na Korzu i drugim gradskim ulicama bodrili sudionike nedjeljne maškarane fešte. Iz godine u godinu pridružuje nam se sve više gostiju i turista koji uživaju u svemu što nudi riječki karneval, jedan od najvećih u Europi i vjerujem da smo na to svi ponosni. 

Svim Riječanima želim zahvaliti na strpljenju i razumijevanju za prometne poteškoće uzrokovane karnevalskim životom u gradu. Turističkoj zajednici Grada Rijeke velika zahvala za izvrsnu organizaciju svih događanja uz koje je i ove godine zaživio maškarani duh našeg grada. Policijska uprava primorsko – goranska,  gradske komunalne službe, posebice Čistoća, te zaštitari i redarske službe, kao i djelatnici hitne pomoći te riječka Profesionalna vatrogasna jedinica, još su jednom pokazali svoju veliku profesionalnost. Zahvalu za dobar glas ovogodišnjeg međunarodnoga Riječkoga karnevala upućujem i svim sponzorima te zaista mnogobrojnim predstavnicima medija, koji su atmosferu i energiju Riječkoga karnevala, riječju i slikom, prenijeli širom Hrvatske i inozemstva. Zahvalu upućujem i svima koji su se uključili u humanitarnu akciju ovogodišnjega karnevalskog bala namijenjenu Udruzi osoba s mišićnom distrofijom.

 Sa zadovoljstvom se sada, na kraju ovih maškaranih tjedana, pridružujem onima koji su ocijenili da je organizacija ovogodišnjeg karnevala bila vrlo uspješna. Stoga s veseljem očekujemo još jednu veliku feštu naših običaja i tradicije i jubilarnu 35. međunarodnu povorku Riječkoga karnevala.

Vojko Obersnel, gradonačelnik