UREĐENJE POZICIJA KONTEJNERA NA GRADSKIM ULICAMA

08.03.2013.

Grad Rijeka i Komunalno društvo Čistoća poboljšavaju i uljepšavaju sustav skupljanja komunalnog otpada

Od 05. ožujka 2013. godine započelo uređenje pozicija kontejnera za miješani kućni otpad i spremnika za posebne vrijedne vrste otpada na gradskim ulicama njihovim postavljanjem na fiksna i ograđena, funkcionalno uređena postolja.

Komunalni otpad

Da li vam je poznato da na javnim površinama gradova Rijeka, Kastav, Bakar i Kraljevica, te općina Viškovo, Kostrena, Čavle, Jelenje i Klana postoji gotovo 7.000 kontejnera za kućni otpad i 1.500 posuda za posebne vrijedne vrste otpada te da je tim brojem u odnosu na broj stanovnika riječka Čistoća na vodećem mjestu u Republici Hrvatskoj?
 
Grad Rijeka i Komunalno društvo Čistoća godinama kontinuirano razvijaju sustav skupljanja komunalnog otpada, uključujući i sustav odvojenog skupljanja otpada, prilagođavajući ga, kako prostranim prigradskim tako i gusto naseljenim urbanim sredinama, a sve u cilju njihove dostupnosti građanima. Sa željom za postizanjem istog cilja, krenulo se s uređenjem pozicija kontejnera za kućni otpad i spremnika za posebne vrste otpada na gradskim ulicama njihovim postavljanjem na fiksna i ograđena, funkcionalno uređena postolja.

Osim što će se navedenim aktivnostima poboljšati sustav skupljanja komunalnog otpada, kvalitetnim estetskim izgledom uljepšat će se javne površine. Također će se dodatno doprinijeti većem prometnom redu i kulturi na ulicama zbog osiguranja stalnih mjesta kontejnera i nemogućnosti premještanja fiksiranih postolja od strane neodgovornih pojedinaca u potrazi za parkirnim mjestom, ali i izbjeći štete na istima i/ili na vozilima u njihovoj blizini u slučaju jačeg vjetra.
 
Da sada je uređeno 8 pozicija s 33 postolja na slijedećim lokacijama:
1.    Školjić 1
2.    Rade Šupića 2 (sjeverni dio hotela Kontinetal)
3.    Jelačićev trg 1
4.    Đure Šporera 3 - postolja za šest kontejnera
5.    Gornja Vrata / MUP garaža - postolja za četiri kontejnera
6.    Riva Boduli 7a / Zagrebačka ulica - postolja za dva kontejnera
7.    Trg Ivana Klobučara - postolja za osam kontejnera
8.    Laginjina ulica / kod kbr. 3, 11 i 12 - postolja za deset kontejnera
 
U ovoj fazi na isti način uredit će se još 3 lokacije na području Grada Rijeke s ukupno 15 postolja a nakon čega će se projekt nastaviti kako u Gradu Rijeci tako i u ostalim jedinicama lokalne samouprave u kojima KD Čistoća d.o.o. Rijeka obavlja svoju djelatnost.
 
1.    Splitska ulica - postolja za pet kontejnera
2.    Alda Colonnella ex. Domus - postolja za pet kontejnera
3.    Trg Riječke Rezolucije - postolja za pet kontejnera