FOTOGALERIJA

02.10.2017.

Foto đir: Školarci OŠ Brajda u Domu mladih pokazali svoje prve korake u prometu

Autor: Smiljana Radović Lagator

Dom mladih Rijeka već 19 godina provodi preventivnu akciju „Prvi koraci u prometu“, a od ove školske godine kreću i novi prometni programi čiji je glavni cilj povećati sigurnost djece u prometu. U sklopu akcije danas su svoja znanja u snalaženju među prometnim pravilima na prometnom poligonu, jedinstvenom u Hrvatskoj, pokazali učenici i učenice OŠ Brajda pod vodstvom voditelja programa Josipa Šarlije.

Dom mladih Rijeka već 19 godina provodi preventivnu akciju „Prvi koraci u prometu“, a od ove školske godine kreću i novi prometni programi čiji je glavni cilj povećati sigurnost djece u prometu.

Kako je kazao ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin, višegodišnje provođenje preventivne akcije „Prvi koraci u prometu“ smanjen je broj prometnih nezgoda u koji su uključena djeca. Temeljem iskustva stečenog u tom programu, Dom mladih je odlučio pokrenuti nove prometne programe usmjerene djeci s teškoćama u razvoju te predškolcima, ali i omogućiti učenicima 5. razreda osnovnih škola da steknu biciklističku dozvolu.

Dom mladih Rijeka već 19 godina provodi preventivnu akciju „Prvi koraci u prometu“, a od ove školske godine kreću i novi prometni programi čiji je glavni cilj povećati sigurnost djece u prometu.Program „Prvi koraci u prometu“ obuhvaća učenike i učenice prvih razreda osnovnih škola Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, ukupno njih 2.468. Cilj programa je usvajanje osnovnih znanja o prometu, kretanju učenika od kuće do škole te razvijanje prometne kulture. Program realiziraju djelatnici Doma mladih u suradnji sa Prometnom policijom PU-PGŽ, Županijskim savjetom za sigurnost prometa na cestama, Odjelom gradske uprave za odgoj i školstvo, Odjelom gradske uprave za šport i tehničku kulturu te Upravnim odjelom za odgoj i obrazovanje PGŽ.

Učenike je pozdravio i zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović, istaknuvši važnost učenja prometnih pravila od malih nogu, jer će današnji pješaci sutra postati vozači. Pozdrave su uputili i predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske i Dječjeg vrtića Rijeka, u suradnji s kojima je Dom mladih pokrenuo nove prometne programe.

Više o ostalim prometnim programima na web-stranicama Doma mladih.