FOTOGALERIJA

14.06.2019.

Foto đir: Petak na Korzu u slavljeničkom ozračju uoči blagdana svetog Vida

Autor: Filip Brnelić

Povodom sutrašnjeg Dana sv. Vida, na Korzu je održan niz zabavnih događaja koji su uključivali gastronomske, glazbene i folklorne događaje.

Bogat program na Korzu uoči Dana sv. Vida uz gastrofeštu liganja i štrudli od trešanja

Velika blagdanska gastrofešta uz dvije tisuće porcija liganja na mornarski s palentom i tisuću petsto porcija štrudle od trešanja započela je u 10.30 sati. Za ovu je manifestaciju pripremljeno 300 kg liganja, 100 litara maslinovog ulja, 100 kg palente te 60 kg trešanja.

Gastrofeštu organizira Grad Rijeka zajedno s Turističkom zajednicom grada Rijeke, uz suradnju ugostitelja Grand Hotel Bonavia, Jadran hoteli d.d., konoba Blato 1902 i restorana Zlatna školjka Conca d’oro, te sponzorstvo Plodina d.d. Rijeka i Brodokomerc Nove d.o.o.

Uz kušanje gastronomskih delicija, u čemu se Riječanima pridružio i gradonačelnik Vojko Obersnel, građani su na Korzu mogli uživati i u koncertu klape Nevera, a slavljeničkom ozračju u Rijeci doprinijela je i rasplesana družina koja od 13. do 15. lipnja obilježava Dane slovačke kulture, kao i brojni učenici osnovnih i srednjih škola kojima je danas završila školska godina.