Fotogalerija

06.08.2018.

Foto đir: Od danas novi prometni režim u Ulici Ivana Zajca

Od danas je na snagu stupila privremena regulacija prometa u ulicama Riva i Ivana Zajca zbog preusmjerenja svog teretnog željezničkog prometa u centar grada. Uz prugu u Zajčevoj ulici postavljena je zaštitna ograda, a autobusna stanica kod Kazališta premještena je u Ribarsku ulicu.

Privremena regulacija prometa u ulici Ivana Zajca

Za povećanje protočnosti vozila ovim dijelom grada, krajnja lijeva traka u Ulici Ivana Zajca, koja se do sad koristila kao bočno parkiralište, oslobodit će se za odvijanje prometa. Ovaj će režim trajati do sredine 2020. godine, kada se očekuje završetak radova na željezničkom kolodvoru Brajdica i željezničkom tunelu Sušak.

Najveći dio željezničkog prometa obavljat će se od 17 do 5 sati, te od 9 do 14 sati. U vremenima od 6 do 9 sati i od 14 do 17 sati nije predviđeno prometovanje manevarskih vlakova između dvaju kolodvora. U cilju osiguranja slobodnog koridora za prometovanje vlakova kroz 24 sata, nadležne službe će pojačano nadzirati koridor prometovanja te preventivno djelovati uklanjanjem nepropisno parkiranih ili zaustavljenih vozila, ili vozila koja će sprečavati neometan prolazak vlaka.