FOTOGALERIJA

17.10.2017.

Foto đir: Obilazak gradilišta novog vrtića "Đurđice" na Vojaku

Autor: Ivica Nikolac

Gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima obišao je danas objekt novog vrtića Đurđice na Vojaku. Riječ je o objektu koji se gradi po istom načinu gradnje kao i nedavno dovršeni novi vrtić Morčić – modularnom gradnjom od čeličnih zgotovljenih elemenata, a koji će kada koncem godine bude u potpunosti dovršen, moći primiti 175 djece.

U Marohnićevoj ulici na Vojaku za medije je danas, 17. listopada 2017., organiziran obilazak gradilišta novog i modernijeg Dječjeg vrtića Đurđice. Vrtić se gradi po principu primijenjenom na izgradnji nedavno dovršenog novog objekta vrtića Morčić na Gornjoj Vežici – modularnom gradnjom od čeličnih predfabriciranih elemenata. Na gradilištu je ukupno montirano 64 modula koji zajedno čine objekt ukupne površine 2.000 m2.

Novi objekt vrtića Đurđice će, kao i vrtić Morčić, imati prizemlje i prvi kat. S obzirom na to da se radi o novoj energetski učinkovitoj građevini, uz visoku kvalitetu smještaja djece i bolje uvjete rada, novi će objekt imati manju potrošnju energije za grijanje i hlađenje.

Radovi na izgradnji novog vrtića Đurđice započeli su krajem lipnja uklanjanjem postojećeg vrtića Đurđice kao bi se na istom mjestu izgradio veći, moderniji objekt, dvostruko većeg kapaciteta.

U Marohnićevoj ulici na Vojaku za medije je danas, 17. listopada 2017., organiziran obilazak gradilišta novog i modernijeg Dječjeg vrtića Đurđice. Vrtić se gradi po principu primijenjenom na izgradnji nedavno dovršenog novog objekta vrtića Morčić na Gornjoj Vežici – modularnom gradnjom od čeličnih predfabriciranih elemenata. Na gradilištu je ukupno montirano 64 modula koji zajedno čine objekt ukupne površine 2.000 m2.Montirano je 64 modula koji zajedno čine cjelinu objekta; prizemlje, kat, balkone i terase ukupne površine 2.000 m². Trenutno se uređuje fasade, postavljaju infrastrukturne instalacije te instalacije toplovoda. Istovremeno se radi i na uređenju okoliša te unutarnjem uređenju. Vrtić Đurđice raspolaže velikim okolišem u kojem će se urediti igrališne površine sa spravama, kao i pristupne i parkirališne površine. Unutar objekta izvode se radovi na ugradnji dizala, strojarskih, elektro i vodo instalacija, završni građevinsko obrtnički radovi na uređenju unutrašnjosti nakon čega slijedi montaža opreme.

Kako je naglasio gradonačelnik Vojko Obersnel, planirani završetak radova je kraj studenog 2017. godine, dok se puštanje u rad objekta predviđa do kraja 2017. godine.

„Grad Rijeka sustavno ulaže u povećanje kapaciteta vrtića. Posljednjih godina izgrađeni su novi objekti s gotovo 450 mjesta, u što je uloženo gotovo 62 milijuna kuna. Kada se tome pribroje i dodatni kapaciteti nastali ovogodišnjom izgradnjom novog vrtića Morčić i kapaciteti koji će nastati dovršetkom novog vrtića Đurđice, dolazimo do brojke od oko 600 novih mjesta u vrtićima Dječjeg vrtića Rijeka“, rekao je gradonačelnik.