FOTOGALERIJA

17.03.2017.

Foto đir: Obilazak gradilišta Dječjeg vrtića Morčić na Gornjoj Vežici

Autor: Sanja Kapidžić

Izgradnja novog Dječjeg vrtića Morčić u Ulici braće Stipčić na Gornjoj Vežici u punom je jeku, a njegov budući izgled već sada se jako dobro nazire.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj i pročelnik Odjela za gospodarenje imovinom Vladimir Benac obišli su danas gradilište novog Dječjeg vrtića Morčić u Ulici braće Stipčić na Gornjoj Vežici. Radovi su punom je jeku, a izgled novog vrtića već se sada jako dobro nazire.

U obilasku gradilišta novog vrtića danas su u pratnji novinara bili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj i pročelnik Odjela za gospodarenje imovinom Vladimir Benac.

Uklanjanje stare zgrade i priprema lokacije za izgradnju novog objekta po principu modularne gradnje od čeličnih predfabriciranih elemenata započeli su 16. siječnja, a nakon iskopa i izrade temelja, 9. ožujka započela je i montaža modula.

Novi vrtić imat će prizemlje i prvi kat, a ovim zahvatima povećat će se kapacitet vrtića, podići nivo kvalitete smještaja djece te smanjiti zahtjevi za potrošnju energije za grijanje i hlađenje objekta.