Fotogalerija

09.08.2019.

Foto đir: Na Korzu postavljena izložba fotografija sjevernojadranskog podmorja

Autor: Filip Brnelić

Na Korzu je postavljena izložba fotografija podmorja Sjevernog Jadrana naziva „Neusporedivo plavo – Sjeverni Jadran“ koja u gradsku vrevu donosi najimpresivnije prizore morskog života. Izložbu su predstavili Denis Radić iz udruge Livingstone koja vodi projekt „Prijatelji mora“, fotograf Marino Brzac te Dominik Damiš iz Turističke zajednice grada Rijeke.

Projekt

Prema riječima autora, cilj izložbe je skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja života na Jadranu, budući da mnogo posjetitelja, ali i lokalnog stanovništva nemaju predodžbu o onome što se krije ispod nas. Atraktivne fotografije jadranskog podmorja Marina Brzaca i Danijela Frke na riječkom se Korzu mogu pogledati do 22. kolovoza.

Izložba „Neusporedivo plavo – Sjeverni Jadran“ tijekom ljeta gostovala je ukupno deset destinacija Istre i Primorja, a dostupna je i na web stranici projekta Prijatelji mora.

Projekt već deset godina zaredom u sjevernojadranske gradove donosi klasične morske i pomorske motive, a nastao je u suradnji riječke udruge Livingstone i tvrtke Astoria u obliku kulturološko-turističke kampanje.