FOTOGALERIJA

24.06.2019.

Foto đir: Krenuli radovi u Krešimirovoj ulici – na snazi privremena regulacija prometa

Započeli su radovi na rekonstrukciji Krešimirove ulice koji obuhvaćaju izgradnju novog kolektora otpadnih voda, vodovoda i ostale infrastrukture. Trasa odvijanja radova, čiji je predviđeni rok od 12 mjeseci, duljine je 930 m i obuhvaća dva južna prometna traka, a proteže se od Mlake do podvožnjaka Žabica.

Radovi u Krešimirovoj ulici

Na toj dionici promet će se odvijati dvosmjerno na dva sjeverna prometna traka koji su označeni privremenim žutim trakama te omeđeni stupovima. Svim sudionicima u prometu savjetuje se maksimalan oprez s obzirom da pješački prijelazi na ovoj trasi više nisu regulirani semaforima.

Na trasi odvijanja radova u Krešimirovoj ulici ukinute su sve autobusne postaje osim:

  • onih kod restorana Index (u oba smjera) koje se neznatno pomiču prema Trgu Žabica
  • autobusna postaja na raskrižju Krešimirova-Milutina Barača-Zvonimirova (u smjeru prema središtu grada) premješta se u Zvonimirovu ulicu neposredno prije raskrižja.
  • autobusne postaje u Manzonijevoj ulici i Ulici Nikole Tesle ostaju u funkciji.

Sve gradske autobusne linije ostaju neizmijenjene i funkcionirat će prema redu vožnje, osim linije br. 3, koja mijenja smjer prometovanja u povratku prema centru grada, i umjesto Zvonimirovom i Krešimirovom, kretati će se relacijom Zvonimirova-Rikarda Benčića-Franje Čandeka-Vukovarska-Viktora Cara Emina-Fiorello la Guardia-Pomerio-Žrtava fašizma-Delta.

Detaljne informacije o privremenoj regulaciji prometa u Krešimirovoj ulici