Rijeka 19.1.2017.

20.01.2017.

Edukativna akcija Komunalnog društva Čistoća „Donesi otpad, plati upad“

U ponedjeljak 23. siječnja 2017. godine s početkom u 10 sati na Korzu ispred Radio Rijeke Komunalno društvo Čistoća Rijeka u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem Ivana pl. Zajca održat će edukativnu akciju ''Donesi otpad, plati upad''.

Ekologija

Ovom edukativnom akcijom želi se naglasiti važnost ispravnog odvajanja otpada u kućanstvima – papira, staklene, metalne, plastične te tetra ambalaže koju je moguće odložiti u brojnim spremnicima Otpadnicima smještenim na ulicama grada Rijeke.

Akcija će biti provedena na način da će svaki građanin koji na Korzo donese dvije vrećice raznog korisnog otpada (papira, staklene, metalne, plastične te tetra ambalaže) koji se može odložiti u plave, žute i narančaste spremnike Otpadnike, zauzvrat dobiti po dvije ulaznice za neku od predstava.

Akciju ''Donesi otpad, plati upad'' KD Čistoća organiziralo je u suradnji s HNK Ivana pl. Zajca pa će svi sudionici akcije na Korzu biti nagrađeni ulaznicama za predstave. Tako se mogu osvojiti ulaznice za dramu „Jesenja sonata“ za 27. siječnja, operu „Otello“ za 3. veljače, operu „Rigoletto“ za 16. veljače te dramu za mlade „Put oko svijeta u 80 dana“ za 17. veljače.

Uz pomoć djelatnika KD Čistoća, otpad će biti moguće pravilno odložiti u Otpadnike smještene na mjestu održavanja edukativne akcije na Korzu. Važno je istaknuti da doneseni otpad mora biti uredan, čist, ispražnjen od sadržaja i suh.

Potrebno je naglasiti da građani mogu za dvije vrećice donesenog otpada dobiti dvije ulaznice, što je ujedno i maksimalan broj ulaznica po osobi tijekom ove akcije. Dostupno je 200 ulaznica, a bit će moguće dobiti ulaznice za one predstave koje su dostupne u trenutku dolaska na akciju na Korzu.