FOTOGALERIJA

07.12.2018.

Donatorska aukcija Zaklade Sveučilišta i Metisa prikupila rekordnih 163 tisuće kuna

U konobi Tarsa 6. prosinca 2018. održana je 6. Donatorska aukcija slika u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci i tvrtke Metis d.d. Aukcija se tradicionalno održava s ciljem poticanja kulture doniranja i filantropije za potrebe lokalne zajednice. Prikupljeno je rekordnih 163.450,00 kuna, a svake godine bilježi se porast sredstava, ali i donatora, te posjetitelja aukcije.

U konobi Tarsa 6. prosinca 2018. održana je 6. Donatorska aukcija slika u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci i tvrtke Metis d.d. Aukcija se tradicionalno održava s ciljem poticanja kulture doniranja i filantropije za potrebe lokalne zajednice. Prikupljeno je rekordnih 163.450,00 kuna, a svake godine bilježi se porast sredstava, ali i donatora, te posjetitelja aukcije. / Foto: Zaklada Sveučilišta u Rijeci
Foto: Zaklada Sveučilišta u Rijeci

Posebnost ove edicije bili su sportski artikli koje je donirao Riječki sportski savez poput potpisanog dresa Sare Kolak, potpisanog dresa HNK Rijeke te potpisane fotografije olimpijaca koji su i sami posjetili jučerašnju aukciju, a uz to su izložena i 42 umjetnička djela raznih donatora poput Matice umirovljenika grada Rijeke, djelatnika Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, umjetnika Nenada Petronia i Nade Golob Popović i dr.

U konobi Tarsa 6. prosinca 2018. održana je 6. Donatorska aukcija slika u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci i tvrtke Metis d.d. Aukcija se tradicionalno održava s ciljem poticanja kulture doniranja i filantropije za potrebe lokalne zajednice. Prikupljeno je rekordnih 163.450,00 kuna, a svake godine bilježi se porast sredstava, ali i donatora, te posjetitelja aukcije. / Foto: Zaklada Sveučilišta u RijeciNajveću cijenu postigao je dres HNS-a potpisan od strane najboljeg igrača svijeta Luke Modrića koji je prodan za rekordnih 17 tisuća kuna, dok je od umjetnina najviši iznos od 8 tisuća kuna postigla slika umjetnice Marine Banić Zrinšćak, predstojnica Katedre za crtanje Akademije Sveučilišta u Rijeci.

Sredstva prikupljena na aukciji bit će ravnomjerno distribuirana Sportskom savezu osoba s invaliditetom Grada Rijeke za mlade sportaše i edukaciju trenera, Dječjem domu “Tić” Rijeka za podizanje kvalitete rada s djecom, uređenje prostora za poludnevni boravak i nabavku edukativnog materijala te Zakladi Sveučilišta u Rijeci za provedbu četvrte edicije case study natjecanja Realizator 2019.

Po završetku aukcije predstavnici organizatora, ravnateljica Zaklade Sveučilišta Iva Rinčić i direktor Metisa d.d. Jerry Pajić nisu krili oduševljenje rezultatom ove hvalevrijedne akcije, te uz srdačne zahvale svim prisutnim, izrazili uvjerenje kako aukcija uistinu ima potencijal društvenih promjena i ujedinjavanja lokalne zajednice u plemenitom cilju.