ŠESTA GODINA DOBROČINSTVA

04.12.2018.

Donatorska aukcija slika Zaklade Sveučilišta i tvrtke Metis d.d.

Šestu godinu Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Metis d.d. u organiziraju donatorsku aukciju slika s ciljem poticanja kulture doniranja i filantropije za potrebe lokalne zajednice. Aukcija će biti održana u četvrtak, 6. prosinca, u konobi Tarsa s početkom u 19 sati.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i tvrtka Metis d.d. organizatori su tradicionalne donatorske aukcije slika čija će se peta edicija održati u srijedu, 6. prosinca u 19 sati u konobi Tarsa (J. Kulfaneka 10, Strmica) na Trsatu.
Kroz prethodnih pet edicija aukcije prikupljeno je gotovo pola milijuna kuna

Za ovogodišnju ediciju prikupljeno je preko 50 umjetničkih radova i 8 sportskih artikala, a očekuje nas i prigodna tombola. Neki od istaknutih donatora su Matica umirovljenika Grada Rijeke, djelatnici Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Općina Kostrena, te dugogodišnji donatori aukcije umjetnici Nenad Petronio i Nada Golob Popović. Kao donator se istaknuo i Riječki sportski savez doniravši vrijedne artikle poput dresa HNK Rijeka potpisanog od strane igrača HNK „Rijeka“ i NK „Maribor“, majice HNS-a potpisane od najboljeg igrača svijeta Luke Modrića i sl.

Sredstva prikupljena na aukciji bit će ravnomjerno distribuirana Sportskom savezu osoba s invaliditetom Grada Rijeke za mlade sportaše i edukaciju trenera, Dječjem domu “Tić” Rijeka za podizanje kvalitete rada s djecom, uređenje prostora za poludnevni boravak i nabavku edukativnog materijala te Zakladi Sveučilišta u Rijeci za provedbu projekta Realizator 2019.

Kroz prethodnih pet edicija prikupljeno je gotovo pola milijuna kuna, a iznosi su distribuirani osam institucija u raznim sektorima – obrazovanje, umjetnost, socijalna skrb i zdravstvo. Dosadašnji korisnici bili su Centar za rehabilitaciju Rijeka, Centar za biomodeliranje i inovacije u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Klinika za pedijatriju KBC-a Rijeka, Dom za psihički bolesne odrasle osobe Turnić, Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić, Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, te Dnevni centar za rehabilitaciju Slava Raškaj Rijeka. Posljednje dvije godine dio sredstava doniran je i Zakladinom fondu Studenti za društvo znanja koji povezuje potrebe realnog sektora i akademske zajednice.