Sastanak s predstavnicima streljačkog kluba Lokomotiva

17.03.2015.

Dogovoreno korištenje SRC-a 3. Maj za treninge Lokomotive

Zamjenik gradonačelnika Rijeke Miroslav Matešić, pročelnik Odjela za sport Grada Rijeke Igor Načinović, direktor Rijeka sporta Zlatan Hreljac i tajnik Riječkog sportskog saveza Bojan Sušanj primili su danas predstavnike Streljačkog kluba Lokomotiva i predstavnicu roditelja djece koja treniraju u Klubu.

Izabrani najbolji sportaši grada Rijeke za 2011. godinu

Predstavnike Kluba i roditelja mladih sportaša na sastanak je ranije pismom pozvao gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, no budući su se predstavnici Streljačkog kluba na sastanak odlučili danas nakon prosvjeda koji su organizirali, primili su ih gradonačelnikovi suradnici. Naime, gradonačelnik trenutno službeno boravi u Rigi u Latviji gdje se danas održava sastanak Predsjedništva Odbora regija Europske unije kojem prisustvuje kao jedan od potpredsjednika.   

Na sastanku je uglavnom dogovoreno ono što je Grad Rijeka već i ranije predlagao predstavnicima Streljačkog kluba Lokomotiva.

Prosvjed koji je, prema nekim procjenama, okupio oko 20 osoba održan je zbog prostorija za treninge Streljačkog kluba Lokomotiva.

Naime, Klub više ne može koristiti prostore u kojima je do sada djelovao, a koji nisu u vlasništvu Grada Rijeke i koje Grad stoga ne može opremati niti podmirivati nastale dugove za režijske troškove. Upravo zato, Klubu je ponuđeno održavanje treninga u prostorima Streljane u sklopu SRC „3. Maj“ gdje postoji 10 pucačkih mjesta (četiri više nego u prostoru u kojem je do sada funkcionirao Klub). No Klub je pristanak za održavanje treninga na ovoj lokaciji uvjetovao uređenjem pratećih prostorija i to kancelarije namijenjene za administrativni rad Kluba i dvije svlačionice u sklopu prostora streljane. Dakle, nije bila riječ o neadekvatnom prostoru za treniranje već o potrebi za pratećim prostorijama.

Grad je potom dogovorio uređenje tih pratećih prostora i završetak radova očekuje se do konca ožujka pa će te prostore biti moguće koristiti od početka travnja.

Unatoč navedenom danas je održan prosvjed na Korzu, a nakon njega i spomenuti sastanak na kojem je dogovoreno kako će Streljački klub Lokomotiva ipak prihvatiti rješenje u sklopu SRC-a 3. maj, a predstavnici Grada i Rijeka sporta obvezali su se izaći im u susret s određivanjem termina za treninge, korištenjem pratećih prostorija za administrativni rad, spremanje opreme, ali i druženja članova Kluba.

Streljački klub Lokomotiva će tako s 1. travnja ove godine svoju aktivnost nastaviti u sklopu SRC-a 3. maj.

Treba reći i da je Klub upoznat s režimom korištenja sportskih objekata u vlasništvu Grada Rijeke, koji važi za sve korisnike, pa tako i za Streljački klub „Lokomotiva. Tako svih 130 klubova koji funkcioniraju u prostorima u vlasništvu Grada Rijeke te prostore koristi po istom principu. O objektu brigu vodi voditelj objekta, otključava i zaključava objekt prema potrebi i utvrđenom rasporedu, a Klubovi nemaju u trajnom posjedu ključeve objekta već ih, kada i ako za to postoji potreba, dobivaju na privremeno korištenje. Naime, jedna od primjedbi članova Kluba Lokomotiva na prostor SRC-a 3. maj bila je i nemogućnost ulaska u prostore, primjerice po povratku s natjecanja u kasnim noćnim satima kako bi spremili opremu. No, dogovoreno je kako će im i u takvim situacijama biti omogućen ulazak u objekt.

Isto tako na sastanku je iskazana i potreba za realizacijom nove streljane na području Rijeke.

Inače, sportašice i sportaši SK „Lokomotiva“ i do sada su mogli provoditi treninge i natjecanja u ovoj streljani, kao što provode i ostali streljački klubovi, također bez pratećih prostora i bez trajnog posjeda ključa.