Gradonačelnikova pressica

02.11.2017.

Do početka iduće godine riječke tržnice dobit će novu opremu

Autor: Smiljana Radović Lagator

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na svojoj redovnoj konferenciji za medije istaknuo je kako se nabavka nove opreme za sve riječke tržnice, kojima odnedavno upravlja gradska tvrtka Rijeka plus, ostvaruje prema planu. Tako će do početka iduće godine biti nabavljeno 50 drvenih štandova, 90 metalnih kioska i 130 stolova s postoljima.

Nabavljaju se i novi suncobrani te je raspisan natječaj za izvođača radova na obnovi postojećih betonskih stolova na koje će biti stavljene nove čelične konstrukcije i tende. Također, u tijeku je procjena nekretnina na tržnicama na Donjoj Vežici i Zametu, na temelju koje će biti odluka o daljnjem zakupu ili kupnji tih nekretnina.

U ovom trenutku je kroz završene natječaje ili natječaje u tijeku, za ovu svrhu osigurano 7 milijuna kuna, a kroz realizaciju svega planiranog trebalo bi biti angažirano oko 20 milijuna kuna.

Što se tiče radnog vremena tržnica, ono i dalje ostaje isto kao i do sada, a gradonačelnik Obersnel je istaknuo kako postoj mogućnost da se još jednom ispita interes kupaca za produljenjem radnog vremena. No, napomenuo je kako su prilikom posljednjeg ispitivanja kupaca o duljini radnog vremena, sami prodavači istaknuli da izvan uobičajenog radnog vremena tržnice, nema nekog bitnog interesa kupaca.