Najavljena karnevalska događanja

05.02.2020.

Dječja karnevalska povorka ove subote prolazi centrom grada

Pred nama je još jedan bogat karnevalski vikend tijekom kojeg će se održati humanitarna, 8. po redu Noć krinolina, Dječja karnevalska povorka i Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom, najavljeno je danas na konferenciji za medije.

Došao je i dan za najmlađe u Rijeci da sudjeluju u karnevalskoj sezoni. Dječja karnevalska povorka brojala je čak 62 maškarane grupe iz cijele Hrvatske, ali i šire. Male maškare vrtićke i osnovnoškolske dobi krenule su od Gata Karoline Riječke te su obojile cijelo Korzo u šarenilo svojih kreativnih kostima, sve do Ex Port Delte gdje su se mogle odmoriti.

5200 maškarica

Dječju karnevalsku povorku najavila je Ines Boban-Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke. Vesela povorka malih maškarica započinje u  subotu, 8. veljače u 13 sati, a očekuje se više od 5200 sudionika u 70 karnevalskih grupa vrtića i osnovnih škola. Prije početka povorke zabavljat će nas zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske predstavit će nam se Prve riječke mažoretkinje. Kao i svake godine, povorka će početi od Rive, preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, a završava u zgradi Export Delte. Kroz program Dječje karnevalske povorke pratit će nas voditelji na pet pozornica duž trase- na Trgu Republike Hrvatske Ivana Perić, na Korzu Davor Jurkotić, u Scarpinoj ulici ispred Gradske knjižnice zabavljat će nas Nina Dukić-Srok, na Jelačićevom trgu Maja Stepančić te u zgradi Export Delte Valerio Benčić – Vale. Ukoliko niste u mogućnosti prisustvovati povorci, a želite se maskirati, imat će te priliku za oslikavanje lica na nekoliko punktova u gradu. Svi oni koji neće moći taj dan doći na Korzo, mališane mogu pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri i na mrežnim stranicama Riječkog karnevala.

Od tanaca do kazališnog vrtuljka

Petkom plešemo u Pašcu na Maškaranim tancima od 21 sat, a subotom od 20 sati u Domu Zamet na Pusnim tancima. Kazališni vrtuljak u HNK Ivana pl. Zajca nastavlja sa sjajnim programima i već u četvrtak očekuje nas koncert Les Vents Francais. Nezaobilazni Dani smijeha u Karnevalu, u organizaciji Aplauza, pripremaju još dvije izvrsne komedije, a prva koja slijedi je 19. veljače pod nazivom Muškarci.hr. Sve predstave održavaju se u HKD-u na Sušaku. Najmlađi će plesati na Dječjem balu pod maskama 15. veljače u MO Škurinjska draga i ponovo 22. veljače u prostorijama MO Kozala.

Predstavnik Botela Marina Andrej Kušeta najavio je brojna maškarana događanja koja nas očekuju Botelu Marina. Svaki petak pleše se na Maškaranoj palubi, a već ovu subotu očekuje nas Humanitarna 8. Noć Krinolina na brodu Marina i sav prihod namijenjen je Sigurnoj kući Rijeka. Nedjelja je dan rezerviran za djecu te od 16 do 18 sati sve maškarice pozvane su na Ples pod maskama na Botel Marina.

Jole, Prljavo kazalište, Kolktelsi u Export Delti

Iva Sušlić iz agencije Promocija najavila je što nas sve očekuje na pozornici  u Export Delti, gdje se održavaju Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom. Prva karnevalska zabava je u subotu, 8. veljače, kada na pozornicu dolazi Jole. Već idući tjedan, 14. veljače, Prljavo kazalište razveselit će sve zaljubljene, nakon čega slijedi već tradicionalni Carnival DJ Session 2020. Sljedeći dan, 15. veljače, podij će rasplesati Caoi de Barra iz Galwaya, Slam iz UK, Lemon i Mark Ash, Adoo, Ana Antonova i Marce. Vikend pred veliku završnicu karnevala, atmosferu će dizati Koktelsi u petak, dok će grupa Vigor i Vesna Pisarović osvojit srca maškarane publike u subotu. Na sam dan Međunarodne povorke 23. veljače održat će se velika završna karnevalska zabava. Svi programi počinju u 21 sat.

Ulaznice

Ulaz na Carnival DJ Session, Koktelse i završnu maškaranu zabavu je besplatan, a ulaznice za koncerte Jole (35 kn pretprodaja / 50 kn na dan koncerta), Prljavo kazalište (50 kn pretprodaja / 70 kn na dan koncerta) i koncert grupe Vigor i Vesna Pisarović (40 kn pretprodaja / 60 kn na dan koncerta) mogu se kupiti u karnevalskoj kućici na Korzu ili u Dallas Music Shopu ili na ulazu u Export Deltu na dan koncerta.

Ovogodišnja novost za sve maškarane grupe veće od deset članova je da se karte za koncert na kojem će nastupati poznati pjevač Jole mogu kupiti po cijeni od 30 kn, uz prethodnu najavu, zaključno do 7. veljače.