EPK čestita viceprvacima svijeta

25.07.2018.

Dašak svjetskog čuda iz Rusije na Korzo donose fotografije Ivice Tomića

Autor: Smiljana Radović Lagator

Na inicijativu fotoreportera Novog lista Ivice Tomića, u izlozima Grada Rijeke na Korzu izložen je izbor fotografija koje je snimio tijekom upravo završenog Svjetskog prvenstva u nogometu, s kojeg se Hrvatska vratila okićena srebrom. Otvorenju izložbe nazvane „EPK čestita viceprvacima svijeta“ prisustvovali su ministar turizma Gari Cappelli te riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima.

Dašak svjetskog čuda iz Rusije na Korzo donose fotografije Ivice Tomića

Prilikom otvaranja izložbe Tomić se zahvalio Gradu Rijeci na suradnji prilikom pripreme izložbe, a glavnom uredniku Novog lista Anti Ravliću i upravi tvrtke na povjerenom službenom zadatku fotoreporterskog praćenja ovog povijesnog sportskog događaja.

„Nastojao sam ovim fotografijama, koje će biti viđene više u prolazu nego na otvaranju, prolaznicima na Korzu prenijeti dašak Rusije i onoga što je Hrvatska napravila na Svjetskom prvenstvu. A napravila je svjetsko čudo – postali smo viceprvaci svijeta. Još je nešto važno istaknuti – završni dio priprema za odlazak na Svjetsko prvenstvo obavljen je u ovom gradu, gradu nogometa, na najboljem stadionu, gdje vladaju najidealniji uvjeti za trening,“ kazao je Tomić.

Prema Tomićevoj želji, snimljene fotografije će nakon izloga grada krasiti zidove najbliže škole, OŠ Nikola Tesla.