Rijeka slavi svog zaštitnika

12.06.2019.

Dani svetog Vida: Koncerti, izložbe i razgledi za građane

U četvrtak, 13. lipnja 2019. godine, u sklopu Dana sv. Vida, bit će održani programi prema sljedećem rasporedu:

Dani SV

  • Od 9.00 do 15 sati u Kružnoj ulici održat će se akcija Udruge umirovljenika grada Rijeke pod nazivom „Da Kružna ne bude tužna“ uz prigodnu prodaju „noninih“ kolača, natjecanja u pikadu, kartama i šahu, nastup umirovljeničkog zbora, prodaju kreativnih uradaka umirovljenika i podjelu pehara i priznanja za Ligu penzića. Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima posjetit je događanja u Kružnoj u 12.00 sati.
  • Od 10.00 do 13.00 sati, na pozornici na Korzu (između Robne kuće Ri i bivše zgrade pošte) održat će se prigodni program u kojem sudjeluju djeca iz Dječjeg vrtića Mali princ i Mala sirena, učenici osnovnih škola Dolac, Nikola tesla, Prometne škole i Centra za odgoj i obrazovanje te članovi Glazbeno-scenske udruge Ri-stars. Djeca će se građanima predstaviti prigodnim recitacijama, pjesmama, plesom i glumom.
  • Od 10.30 sati, na Korzu, male možoretkinje Prvih riječkih mažoretkinja dijelit će građanima trešnje,
  • u 18.00 sati, u katedrali sv. Vida, održat će se drugi dan trodnevnice, Dan mladih, misu će predvoditi p. Ivan Dominik Iličić, studentski kapelan,
  • u 18.00 sati, na pozornici na Korzu (između Robne kuće Ri i bivše zgrade pošte) održat će se samostalni koncert dječjih zborova Mali Riječani i Morčići pod nazivom „Sveti Vide čuvaj Rijeku i sve nas“ pod vodstvom Egle Trošelj, prof.,
  • u 17.30 sati, u Zajednici Talijana u Rijeci, Uljarska 1, održat će se otvorenje izložbe „Personaggi fiumani“ (Fijumanske ličnosti) – karikature Riccarda Lenskog. Otvorenje je inicijalno najavljeno za 18 sati, ali je zbog drugih događaja pomaknuto pola sata ranije.

Također, obilježavanju Dana sv. Vida, unutar svojih vrtićkih skupina, pridružit će se i djeca iz DV More i DV Rijeka koja će 13. lipnja posjetiti Gradsku knjižnicu Rijeka, Ogranak Turnić i park Mlaka te čitati priče, izrađivati prigodne plakate i dijeliti prigodne poruke na balonima, kao i sudjelovati u programu Volim svoj grad.

U 18.30 sati u Astronomskom centru Rijeka održat će se show u digitalnom planetariju Pojas zodijaka (+15). Dio je to posebnog programa kojim se Rijeka sport d.o.o. kroz aktivnosti Astronomskog centra Rijeka pridružio obilježavanju Dana sv. Vida.

Od 12. od 15. lipnja, od 9 do 16 sati, ispred trgovine Paleta Art (Ul. Šime Ljubića) izložit će se radovi udruga kreativaca, hobista i slikara amatera uz prigodne radionice.