Buka

10.11.2012.

Dan znanosti u OŠ Gornja Vežica

Autor: Zoran Krušvar

Projekt "Dan znanosti" svaku godinu se održava na Svjetski dan znanosti u osnovnim školama diljem Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije. Ovu godinu je putem natječaja odabrano sedam škola koje su 09. studenog 2012. održale projektni dan na temu prirodnih znanosti. Među njima je i OŠ Gornja Vežica, koju smo tim povodom posjetili.

dan znanosti gornja vezica

Tema za koju se odlučila OŠ Gornja Vežica jest "Buka" pa su se tako učenici svih uzrasta upustili u razmatranje problema buke iz različitih perspektiva. Tako su se mogli okušati u mjerenju buke kućanskih aparata, proučavanju utjecaja buke na okoliš, buke na nogometnoj utakmici i raznih drugih aspekata buke. 

Projekt "Dan znanosti 2012" osmišljen je u suradnji Udruge Zlatni rez iz Rijeke i L'Oreala ADRIA prije četiri godine, a svrha projekta je popularizacija znanosti među najmlađima te poticanje na bavljenje znanošću. Od ove godine službeni treći partner projekta postalo je i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO.

O "Danu znanosti" s nama su razgovarali ravnateljica OŠ Gornja Vežica, Bojana Matešin te voditelj projekta "Buka", Diego Tich:

 

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Gornja Vežica
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1