od 15. do 19. svibnja

08.05.2013.

Cvjetno proljeće na mostu kod Konta

Riječki sajam cvijeća i uređenja Cvjetno proljeće održava se od 15. do 19. svibnja 2013. godine na pješačkom mostu preko Rječine, kod hotela Kontinental.

4. proljetni sajam cvijeća i uređenja \"Cvjetno proljeće\"

Na sajmu se kao i prijašnjih godina predstavljaju proizvođači cvijeća i ukrasnog bilja, aromatičnog i začinskog bilja, mogu se kupiti vaze za cvijeće, dekoracije za vrt i dom, unikatni dekorativni i uporabni predmeti od prirodnih materijala, prigodna literatura, razne slastice i ljekovito bilje.
Cvjetno proljeće i jesenska Florijana čine cjelovit projekt koji se provodi tijekom cijele godine. Edukativnim  radionicama, tečajevima cvjetnog dizajna, predavanjima i izložbama potiče se navika hortikulturnog uređenja kao stila života.
Obogaćivanje zelenih površina i održavanje gredica, balkona, vrtova i okućnica čini grad atraktivnijim i ostavlja ugodan dojam na posjetitelje i goste Rijeke. Događanja vezana uz cvijeće i cvjetni dizajn također obogaćuju kalendar događanja u Rijeci i doprinose razvoju urbanog turizma.


Jedna od prednosti ovih manifestacija je što se na njima predstavljaju proizvođači s vlastitim proizvodima, sadnicama cvijeća i dekorativnog bilja uzgajanih diljem Hrvatske. Proizvođači cvijeća prilikom prodaje u prigodi su prenijeti kupcima svoje znanje o uzgoju cvijeća, uvjetima i terminima presađivanja, prihrani, njezi i drugim specifičnostima. Rezultati tog znanja su vidljivi u podizanje kulture cvijeća i kulture uređivanja okoliša.
Ovog proljeća članovi udruge Ideja LUX će nastaviti s akcijom cvjetnog uređenja gredica s riječkom Osnovnom školom Brajda gdje će se urediti dio dvorišta. Uređivanjem Cvjetnih otoka želi se potaknuti na promišljanje i kreativnost, dati inspiraciju, steći naviku da sami stvaramo lijepo, da cijenimo rad, čuvamo okoliš. Nastavit će se i dobra suradnja s Graditeljskom školom za industriju i obrt Rijeka, kojom se učenicima otvara prostor za stjecanje praktičnih i teoretskih iskustva te prezentaciju stečenih znanja.