Priznanje za iznimna dostignuća

08.03.2018.

Centru tehničke kulture Rijeka uručena nagrada "Faust Vrančić"

Centru tehničke kulture Rijeka jučer je ministrica Blaženka Divjak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja uručila Državnu nagradu tehničke kulture “Faust Vrančić”. Nagradu je preuzela izvršna direktorica CTK Rijeka Olivera Stanić.

Dan tehničke kulture

Državna nagrada Faust Vrančić dodjeljuje se za iznimna postignuća u području tehničke kulture, a Centar ju je primio za izniman doprinos razvoju tehničkog  odgoja i obrazovanja građana, osobito mladih, za popularizaciju i promidžbu znanosti i tehnike te poticanje tehničkog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj.

Direktorica CTK Rijeka Olivera StanićU 23 godine djelovanja Centar tehničke kulture Rijeka kontinuirano razvija tehničku kulturu grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Razvijeni su brojni programi za generacije djece, mladih, odraslih i umirovljenika te ranjivih društvenih skupina – nezaposlenih, umirovljenika i osoba s invaliditetom. Centar potiče suradnju s različitim dionicima tehničke kulture, a međunarodnim djelovanjem kroz sudjelovanje u mrežama te europskim i međunarodnim projektima, CTK Rijeka doprinosi međunarodnoj promidžbi tehničke kulture Republike Hrvatske.

Više o programima u koje se možete uključiti dostupno je na internetskim stranicama CTK Rijeka.