Božić u planetariju – Tajna Betlehemske zvijezde

03.12.2010.

Božićni program na Astronomskom centru Rijeka

Od subote, 4. prosinca, Astronomski centar Rijeka, uz svoj redovni program, uvodi i prigodnu prezentaciju/show uživo u planetariju naziva "Božić u planetariju". Program će se odvijati subotom od 18 sati, 04.,11. i 18. prosinca 2010. godine.

zvijezda, repatica

I ove godine stručna ekipa astronoma Astronomskog centra Rijeka sastavila je popularno-znanstveni program  čiji je sadržaj namijenjen širokoj publici, odraslima i djeci.  Prezentacija „Božić u planetariju“ predstavlja astronomski pokušaj poimanja što se u vrijeme Isusova rođenja događalo na nebu.

Naime, znanstvenike, ali i širu javnost, još uvijek interesira koji se to događaj zbio u vrijeme rođenja Isusa Krista a koji je zauvijek promijenio tijek povijesti. Što je bila ta „Betlehemska zvijezda“ -  Božji znak ili astronomski događaj? Postoje li astronomski dokazi o pojavljivanju tajanstvene zvijezde i zašto taj događaj povezujemo sa Božićem? Tko su bila Sveta tri kralja? U prezentaciji se vraćamo u prošlost, u vrijeme kada se takav događaj mogao zbiti te kronološki prezentiramo slijed događanja kroz koja pokušavamo doći do „Tajne Betlehemske (Božićne) zvijezde“.

Poseban blagdanski dojam posjetiteljima Astronomskog centra upotpunjavat će ugodna božićna glazba te prostor prigodno ukrašen radovima djece iz vrtića Vežica,  OŠ Podmurvice te Centra za rehabilitaciju.

Cijena ulaznica za građanstvo iznosi 20 kuna, a za djecu, studente i umirovljenike 10 kuna.

U prosincu nas očekuje još zanimljivih događanja na Astronomskom centru Rijeka o kojima ćemo vas još izvijestiti.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Gornja Vežica