DHMZ

06.03.2013.

Biometeorološke prilike nepovoljne od srijede do petka

Autor: DHMZ

Biometeorološke prilike u Hrvatskoj bit će nepovoljne sredinom tjedna sve do petka zbog ciklone praćene zatopljenjem i južinom, izvijestili su danas iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ).

Bioprognoza loše

U srijedu će zbog približavanja ciklone popraćene zatopljenjem i južinom biometeorološke prilike u cijeloj Hrvatskoj biti vrlo nepovoljne. Meteoropati će patiti od umora, razdražljivosti, poteškoća sa snom i glavobolje te bolova na mjestima ranijih ozljeda. Nepovoljan vremenski utjecaj uzrokovat će tegobe kod kroničnih bolesnika, pa im se preporuča izbjegavanje dodatnih napora.

Pod utjecajem ciklone i u četvrtak će biometeorološke prilike biti nepovoljne. Zbog toga će meteoropati patiti od glavobolje, razdražljivosti i manjka koncentracije. Nepovoljan vremenski utjecaj uzrokovat će pojačane tegobe kod kroničnih bolesnika, pa se upozoravaju na izbjegavanje većih napora.

U petak se nastavlja razdoblje nepovoljnog vremenskog utjecaja na ljude, što će uzrokovati poteškoće meteoropatima, a kroničnim bolesnicima preporuča se više odmora i izbjegavanje većih napora.

U cijeloj zemlji će koncentracija peluda drveća biti visoka s dominacijom peluda čempresa, lijeske i johe.