Centar tehničke kulture Rijeka

08.11.2017.

Besplatne radionice programiranja u Scratchu, HTML-u i CSS-u za osnovce

Centar tehničke kulture Rijeka za učenike osnovne škole u sklopu Code kluba pripremio je još dvije radionice na kojima će moći naučiti kako isprogramirati i učiniti interaktivnim priče, igre i animacije ili izgraditi i uređivati Internet stranice. Riječ je o radionicama programiranja u Scratchu te programiranja u HTML-u i CSS-u.

Centar tehničke kulture Rijeka za učenike osnovne škole u sklopu Code kluba pripremio je još dvije radionice na kojima će moći naučiti kako isprogramirati i učiniti interaktivnim priče, igre i animacije ili izgraditi i uređivati Internet stranice. Riječ je o radionicama programiranja u Scratchu te  programiranja u HTML-u i CSS-u.

Radionice pripremaju volonteri, daroviti učenici i učenice koji su dugogodišnji sudionici projekta Budi++ i natjecatelji s informatičkih natjecanja, a održavat će se naizmjence svaki drugi petak od 16.30 do 18 sati.

Radionica programiranja u HTML-u i CSS-u, koja je namijenjena učenicima koji pohađaju 3. do 8. razred osnovne škole počinje već ovog petka, 10. studenog. Na njoj će moći naučiti kako izraditi i urediti Internet stranicu. Potom slijede još dva susreta u istom terminu (24. studenog i 8. prosinca) tijekom kojih će produbljivati svoja znanja o Internet stranicama.

Tjedan dana kasnije, 17. studenog, učenici od 1. do 6. razreda mogu naučiti koristiti program Scratch koji omogućuje vizualno programiranje. Do kraja godine oni će se u Code klubu naći tri puta (17. studenog, 1. prosinca, 15. prosinca).

Sudjelovanje u radionicama je besplatno. Jedino je potrebno ispuniti prijavni obrazac.

Code Club je svjetska mreža besplatnih volonterskih klubova programiranja za djecu. Djeca, uz pomoć, volontera/edukatora prolaze kroz kurikulum pripremljenih projekata iz programiranja i izrađuju animacije, igre i web stranice.