V I D E O

27.12.2016.

Badnjak na Korzu: Gastrofešta uz bakalar na gulaš, frigane ribice, fritule i vino

Autor: Sanja Kapidžić

U subotu, 24. prosinca, na riječkom Korzu, tradicionalno je održana Gastrofešta u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke a u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima. Na Gastrofešti je podijeljeno oko 4000 porcija friganih ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš, 3500 čaša vina te oko 50 kg fritula.

Badnjak na Korzu: Gastrofešta uz bakalar na gulaš, frigane ribice, fritule i vino

Sponzori ovogodišnje manifestacije su: Plodine d.d., Brodokomerc Nova d.o.o., Mlinar d.d., METRO Cash & Carry d.o.o., AGROLAGUNA d.d. Jadran hoteli d.o.o. Za pripremu bakalara sponzori su donirali 250 kg bakalara, 150 l maslinovog ulja, 400 kg krumpira, 40 kg kapule, 10 kg češnjaka, 100 l bijelog i crnog vina.

Na Korzu se također podijelilo i 3000 sendviča od bakalara na bijelo i 3000 čaša žlahtine Gospoja Toljanić. Ovu donaciju i pripremu su omogućili: Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski, te Općina Čavle.

Građanima su se na Gastrofešti pridružili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa zamjenicima Markom Filipovićem i Miroslavom Matešićem, rektor Sveučilišta Pero Lučin, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i direktor TZ Petar Škarpa sa suradnicima.