Poziv na prijave 30.3.-3.4.2015., od 9 do 15 sati, MMSU

17.03.2015.

Bacači sjenki: Interdisciplinarna filmska škola za djecu i mlade Frooom

Zagrebačka multimedijalna organizacija Bacači sjenki dolazi u Rijeku te pozivaju riječke osnovnoškolce i njihove roditelje da uskrsnje praznike provedu zajedno na filmskoj školi Frooom.

stara kamera

Iza naziva Frooom krije se radionica koju Bacači sjenki organiziraju od 2012., a koja djeci u dobi od 9 do 12 godina u grupi do 16 članova kroz igru i kreativnost otkriva što se sve događa prije, za vrijeme i nakon snimanja filma. Svojim neposrednim pristupom, praćeni renomiranim "multimedijalcima", montažerima, snimateljima i psiholozima, Bacači sjenki osnovnoškolcima nude mnoštvo zabave, kritički uvid u svijet filmskog stvaralaštva te, kao šećer na kraju, zdrav topli obrok. Radionica svakodnevno traje od 8 do 15 sati, a tijekom pet dana djecu uči kako kroz jedan popularni medij naučiti promatrati detalje te stvarati poglede na svijet iz nekih drugih - svih mogućih - kutova!

Na Frooomu se igramo, diskutiramo, gledamo filmove, učimo o kadrovima, perspektivama i montaži te crtamo i snimamo! Zajedno stvaramo nove gradove i svjetove, otkrivamo filmsku magiju te gledamo filmske klasike namijenjene dječjem uzrastu. A osim toga, na Frooom-u organiziramo dvije filmske projekcije za javnost

 

UTORAK, 31.3.2015., MMSU

Kekec, igrani film c/b, 1951., r. Jože Gale

 

ČETVRTAK, 2.4.2015., MMSU

Imam dve mame i dva tate, igrani film u boji, 1968., r. Krešo Golik

 

Javite se na broj telefona +385 98 982 93 47

ili na e-mail adresu bacaci.sjenki@gmail.com te osigurajte svom djetetu mjesto na ovogodišnjem Frooomu.

Radionica je potpuno besplatna.