PU primorsko-goranska

18.04.2017.

24-satna akcija nadzora brzine

Autor: PU Primorsko Goranska

Sutra, 19. travnja (srijeda) od 6 sati do 20. travnja (četvrtak) do 6 sati policijski službenici prometne policije na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske provodit će ciljanu, 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila. Istovremeno ova akcija provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj i u svim zemljama Europske unije.

MUP, policija

Naime, nepropisna i neprilagođena brzina i dalje su glavni uzročnici stradavanja u prometnim nesrećama, a brzina je ujedno jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama radi čega se i ovom akcijom nastoji podići razina stanja sigurnosti u prometu na cestama te utjecati na vozače da se pridržavaju ograničenja brzine. U provedbu akcije bit će uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije, koji će koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila. Nadzor će se provodi kontinuirano, tijekom 24 sata, a lokacije će se periodično mijenjati.   

U pripremu akciju na poziv policije uključilo se i stotinjak građana koji su od 27. ožujka do 10. travnja predlagali lokacije za nadzor brzine kretanja vozila na čemu im zahvaljujemo.

Provedbi 24-satne akcije nadzora brzine mogu prisustvovati građani i predstavnici medija.