PU primorsko-goranska

03.01.2019.

Tjedno izvješće o prometu

Prošlog tjedna na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 44 prometnih nesreća, od kojih su četiri teže, a 40 lakše nesreće. U nesrećama su tri osobe teže, devet ih je lakše ozlijeđeno, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 314.300 kuna.

Promet / Foto: Goran Grudić

U nesrećama su sudjelovala dva strana državljanina, četiri pješaka te pet alkoholiziranih vozača. U nadzoru je ukupno alkotestirano 335  vozača, od kojih je kod 37 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, dok su dva vozača odbila alkotestiranje.  Od spomenutih vozača, njih 17 je iznad 35 godina života, 12 ih je u skupini između 18 i 25 godina života,  a 11 u kategoriji u dobi između 25 i 35 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je 39-godišnjem vozaču osobnog vozila marke VW Golf u Bribiru. Policija ga je zatekla u ponedjeljak, 31. prosinca oko 1 sat kako upravlja vozilom pri koncentraciji  alkohola od 2,64 g/kg. Pritom je utvrđeno da je upravljao nerigistriranim vozilom u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije, zatim  nije koristio sigurnosni pojas te sa sobom nije imao vozačku dozvolu niti osobne isprave.

Zbog počinjenih prekršaja, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Tagovi: