PU primorsko-goranska

27.03.2018.

Vikend u cestovnom prometu

Autor: PU Primorsko Goranska

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodilo se 29 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. U Opatiji je u petak, 23. ožujka teže ozlijeđena 77-godišnja hrvatska državljanka koju je na pješačkom prijelazu oborilo osobno vozilo, marke Honda Civic, a kojim je upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin. Liječnička pomoć joj je pružena u KBC Rijeka.

U ovoj godini nastavljaju se projekti izgradnje i rekonstrukcije prometnica na području Rijeke, koji će omogućiti bolje protočnost i sigurnost prometa, ali i unaprjeđenje ostale komunalne infrastrukture. Naime, u većini slučajeva uređenje prometnica prati izgradnja ili sanacija ostale infrastrukture, poput vodovodnih i plinskih instalacija ili distributivne telekomunikacijske kanalizacije. Radovi se odviju na prometnicama kojima upravlja Grad Rijeka, ali i državnim cestama, uz sufinanciranje Grada Rijeke te komunalnih i trgovačkih društava u gradskom (su)vlasništvu.

Od ostalih događaja u prometu, izdvajamo vozače koji su zatečeni u upravljajnu osobnim vozilima pod utjecajem alkohola. Tako je u subotu,24. ožujka,oko 2 sata, u središtu Rijeke na Trgu Žabica zatečen 43-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao vozilom marke Lancia, s koncentracijom alkohola od 2,0 g/kg, dok je jučer u Tršću policija zatekla u vožnji pod utjecajem alkohola 31-godišnjeg hrvatskog državljanina. Zatečen je oko 4 sati kada je vozilom marke Mitsubishi, delničkih registarskih oznaka, upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,24 g/kg. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije. U Crikvenici i Vrbovskom su pak zatečeni vozači osobnih vozila marke Peugeot i Citroen,  koji su odbili testiranje na droge.

Osim navedenih prekršitelja u prometu, na području Kostrene je jučer oko 15.30 sati zatečen i 20-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao osobnim vozilom marke Opel, riječkih registarskih oznaka bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije.  Zbog počinjenja prekršaja kao i prethodno spomenuti vozači,  sankcioniran je u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

U cilju veće sigurnosti u prometu te smanjenja broja nesreća i ozlijeđenih osoba, i ovom prilikom pozivamo sve sudionike na oprez i poštivanje prometnih propisa.

Tagovi: