PU primorsko-goranska

13.03.2018.

Tjedno izvješće o prometu

Autor: PU Primorsko Goranska

Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se ukupno 63 prometne nesreće, od kojih su dvije teže, a 61 lakša nesreća.

U ovoj godini nastavljaju se projekti izgradnje i rekonstrukcije prometnica na području Rijeke, koji će omogućiti bolje protočnost i sigurnost prometa, ali i unaprjeđenje ostale komunalne infrastrukture. Naime, u većini slučajeva uređenje prometnica prati izgradnja ili sanacija ostale infrastrukture, poput vodovodnih i plinskih instalacija ili distributivne telekomunikacijske kanalizacije. Radovi se odviju na prometnicama kojima upravlja Grad Rijeka, ali i državnim cestama, uz sufinanciranje Grada Rijeke te komunalnih i trgovačkih društava u gradskom (su)vlasništvu.

U nesrećama su tijekom tjedna dvije osobe teže  ozlijeđene, 11 lakše, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 672.800 kuna. Također su u nesrećama sudjelovala i tri strana  državljana te šest pješaka, kao i četiri alkoholizirana vozača. U nadzoru je ukupno alkotestirano 357 vozača, od kojih je kod 38 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.

Od spomenutih  alkoholiziranih vozača, 24 ih je starosne  dobi iznad 35 godina života,  12 u skupini između 25 i 35 godina života, dok ih je šest u dobnoj skupini između 18 i 25 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu tijekom tjedna je izmjerena u subotu, 10. ožujka, 65- godišnjem vozaču osobnog  vozila marke „Toyota Corola“. Njega je policija zatekla oko 13.40 sati u Bribiru kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,59 g/kg. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tagovi: