Zatvaranje prometnica u najluđoj noći

29.12.2017.

Preregulacija prometa u središtu Rijeke u novogodišnjoj noći

Povodom organiziranog dočeka Nove godine na Korzu, zbog sigurnosti građana, na snazi će biti privremena preregulacija prometa.

U subotu 31. prosinca 2016. godine, u večernjim satima na pozornici smještenoj na Korzu, uz Trg 128. brigade Hrvatske vojske, započeo je program svečanog dočeka Nove godine u organizaciji Grada Rijeke. Sve je krenulo nastupom riječkih bendova Iz@ i Borgie te En Face. Tisuće okupljenih na Korzu u novu godinu uveo je Gibonni, a točno u ponoć, pridružio mu se riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je sa pozornice uz šampanjac svima zaželio sve najbolje.

U nedjelju, 31. prosinca 2017. godine, od 22 sata, pa do ponedjeljka, 1. siječnja 2018. godine, do 5 sati, bit će zabranjen promet motornim vozilima u smjeru zapada od Jelačićevog trga, Scarpinom ulicom, Adamićevom ulicom, Jadranskim trgom, Trpimirovom ulicom, Trgom Žabica i dijelom Krešimirove ulice do križanja s Manzonijevom ulicom.

U smjeru istoka, za promet će biti zatvorena dionica koja prolazi dijelom Krešimirove ulice i to od raskrižja s Manzonijevom ulicom, zatim Trgom Žabica te ulicom Riva i Ulicom Ivana Zajca.

Vozila će se usmjeravati na sjeverni koridor.

Za vrijeme privremene regulacije prometa, taxi vozila će u smjeru zapada moći voziti samo do Jelačićevog trga gdje će skretati prema Ulici Ivana Zajca i dalje prema istoku ili svojem stajalištu na Jelačićevom trgu. U smjeru zapada, taxi vozilima će biti dopušteno voziti do Trga Žabica, do svojeg stajališta kod bivše benzinske crpke, gdje se okreću i nastavljaju kretanje u smjeru zapada prema Manzonijevoj ulici.

Vozila javnog gradskog prijevoza će za vrijeme privremene regulacije prometa moći u smjeru zapada voziti samo do Jelačićevog trga gdje će skretati prema Ulici Ivana Zajca i dalje prema istoku. Promet će se usmjeravati na sjeverni koridor.

U smjeru istoka, autobusima javnog gradskog prijevoza bit će dopušteno voziti Ulicom Riva i Ulicom Ivana Zajca do svojih stajališta i garaža, i to krajnjim desnim prometnim trakom, isključivo do završetka voznog reda.

Linijskim autobusima koji koriste Autobusni kolodvor Žabica, za vrijeme privremene regulacije, prometovanje do Kolodvora Žabica će biti dopušteno isključivo zapadnom stranom grada (Krešimirovom i Manzonijevom). Na kolodvoru se autobusi okreću i nastavljaju kretanje prema zapadu. Preporuča se zapadni ulazak i izlazak iz grada te prometovanje sjevernim koridorom. 

Uslijed pojačanih mjera sigurnosti na državnoj razini, navodimo i da će biti postavljene blokade na lokacijama: raskrižje ulice Ivana Zajca ispred semafora na raskrižju sa Veslarskom ulicom, raskrižje Adamićeva – Zadarska, raskrižje Scarpina – Veslarska ulica te ulica Riva ispred semafora kod kolodvora Žabica.

Za trajanja ove privremene regulacije prometa, zatvorenim prometnicama moći će prolaziti isključivo vozila dežurnih interventnih službi.