PU primorsko-goranska

07.11.2017.

Tjedno izvješće o prometu

Autor: PU Primorsko Goranska

Proteklog tjedna na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 58 prometnih nesreća, od kojih su sedam teže, a 51 su lakše nesreće. U prometnim nesrećama, nažalost su dvije osobe smrtno stradale.

Policija

Riječ je o dvojici hrvatskih državljana, starosti 32 i 87 godina s područja Bregi i Lovrana, koji su kao vozači nastradali u prometnim nesrećama. 32-godišnjak je preminuo na mjestu nesreće što se dogodila 1. studenoga na Bregima, dok je 87-godišnji vozač iz Lovrana preminuo od posljedica nesreće koja se dogodila dan kasnije, 2. studenoga, na području Martinkovca u Rijeci.

U nesrećama je tijekom tjedna pet  osoba  teže  ozlijeđeno, devet lakše, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 625.400 kuna. U prometnim nesrećama je sudjelovalo i šest  stranih  državljana,  tri pješaka, kao i sedam  alkoholiziranih vozača. U nadzoru je alkotestirano 354 vozača, od kojih je kod 45 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.  Od spomenutih  alkoholiziranih vozača, 17 ih je starosne  dobi iznad 35 godina života, 15 u dobnoj skupini između 18 i 25 godina života, a njih 14 je u kategoriji između 25 i 35 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je u subotu, 4. studenoga u Rijeci,  34-godišnjem vozaču osobnog  vozila marke „Ford“ . Njega je policija zatekla oko 2.30 sati u središtu Rijeke kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,55 g/kg.  Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.