NAJAVA

11.08.2015.

Obilježavanje Međunarodnog dana mladih

U suradnji s Centrom za socijalnu skrb Rijeka, podružnica Obiteljski centar i Savezom izviđača Rijeka, a u organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u srijedu, 12. kolovoza s početkom u 13,00 sati u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke bit će obilježen Međunarodni dan mladih.

Osmijeh, Radost

Tim povodom bit će održana interaktivna poster prezentacija pod nazivom „Zašto postajemo to što jesmo?“, koja je usmjerena na osvještavanje važnosti ponašanja mladih ljudi i poučavanje temeljnih principa asertivnosti kao vještine kojom se mladi mogu izboriti za svoja prava, a da pri tom ne narušavaju prava drugih. Prezentaciju će provesti djelatnica Centra za socijalnu skrb Rijeka, podružnica Obiteljski centar za mlade pripadnike Saveza izviđača Rijeke.

Međunarodni dan mladih utemeljen je 17. prosinca 1999. UN-ovom rezolucijom 54/120, kojom je ujedno određeno da se obilježava 12. kolovoza. Cilj je Međunarodnog dana mladih istaknuti društvene probleme s kojima se susreću mladi i povećati njihovu vidljivost. Također, to je prilika za učvršćivanje suradnje između lokalne uprave i nevladinog sektora u rješavanju problema mladih. Na taj dan diljem svijeta lokalna uprava i organizacije civilnog društva organiziraju edukativna i kulturno-zabavna događanja za mlade. Prvi Međunarodni dan mladih obilježen je 2000. godine, a zamišljen je kao prilika da se privuče pažnja na globalne probleme mladih  kao što su obrazovanje ili zapošljavanje, prepoznaju njihovi potencijali i planiraju načini uključivanja mladih u procese razvoja društva.