DHMZ

16.09.2013.

HAK: kolnici mjestimice mokri i skliski

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskome kotaru, Lici, Hrvatskom primorju, dijelu Dalmacije i Istre, izvijestio je jutors Hrvatski autoklub (HAK), koji upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak.

HAK

Na Jadranskoj magistrali (D8) u Drveniku promet teče jednim trakom, naizmjence, zbog odrona.

Zbog izvanrednog održavanja na autocesti A1, kroz tunel Grič u smjeru Zagreba te tunele Plasinu i Sveti Rok u smjeru Splita, u zonama radova vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3 Bregana-Lipovac) između čvorova Lučko i Buzin zbog radova na nadvožnjacima Botinec i Klara promet teče dvosmjerno, južnim kolnikom.

Na riječkoj obilaznici zatvoreni su vozni i zaustavni traci na čvoru Rujevica u smjeru Rupe, vozi se pretjecajnim trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat.

Od danas do 27. rujna u vremenu od 22 do 6 sati ujutro zbog radova u tunelu Sveti Ilija bit će prekinut promet u oba smjera (osim u noćima 21. na 22. i 22. na 23. rujna). Vozit će se obilazno - smjer Zagreb–Dubrovnik: čvor Šestanovac (A1)–državna cesta D39 do križanja u mjestu Dubci D39 i D8–državna cesta D8–Grad Makarska, a za smjer Dubrovnik–Zagreb: čvor Ravča (A1)–državna cesta D512–do križanja D512 i D8 (na Jadranskoj magistrali)– Makarska.

Do 21. rujna u 4 sata između Sesveta i Kašine zatvorena je Ulica Otta Habeka na dijelu od Prigorske ceste do Paruževinske ulice. Obilazak: Zagrebačka/Bjelovarska-Varaždinska-Soblinečka-Prepuštovečka-Soblinečka-Vurnovečka-Glavna-Soblinečka-I. Mažuranića-Kralji.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. Trajekt na liniji Ploče-Trpanj nastavlja prema postojećem redu plovidbe do 30. rujna s prvim polaskom iz Ploča u 5 sati te zadnjim polaskom iz Trpnja u 21 sat.