DHMZ

05.09.2013.

HAK: magla mjestimice smanjuje vidljivost

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, Lici i u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK). Tijekom jutra gužve i zastoji očekuju se na dijelovima gdje su u tijeku radovi kao i u gradskim središtima i na prilaznim cestama.

HAK

Na zagrebačkoj obilaznici A3 između čvorova Lučko i Buzin zbog radova na nadvožnjacima Botinec i Klara (od 21. +900 do 25. +300 kilometra) promet teče dvosmjerno, južnim kolnikom.

Na riječkoj obilaznici zatvoreni su vozni i zaustavni traci na čvoru Rujevica u smjeru Rupe, a vozi se pretjecajnim trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na autocesti A1 kroz tunel Plasinu i na dijelu tunela Sveti Rok u smjeru Splita vozi se jednim trakom.

Zbog radova zatvorene su ceste D1 od raskrižja u Velikom Trgovišću do čvora Mokrice, D22 Možđenec-Sudovec, D28 Sveta Helena–Vrbovec između čvorova Dubrava i Cugovec, a obilazak je preko Vrbovca, D35 Sveti Križ Začretje-Donja Šemnica, D43 Graberje-čvor Ivanić Grad, D57 Vukovar-Orolik i D205 Risvica-Dubrovčan.

Na državnim cestama D1 između Udbine i Gračaca i na D217 između Vaganca i Ličkog Petrovog Sela zbog radova se vozi jednim trakom, naizmjence.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.