Dani Sv. Vida 2013.

14.06.2013.

Gastrofešta uz štrudle i porciju lignji

Autor: Damir Jevtić Ljiljana Mamić Pandža

Povodom Dana sv. Vida danas je, u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, na Korzu održana tradicionalna Gastrofešta, kojoj su značajan doprinos dali riječki ugostitelji i sponzori. Građanima i njihovim gostima podijeljeno je oko 3.000 porcija lignji na mornarski s palentom te oko 1.500 porcija 50-metarske štrudle od trešanja.

Gastrofešta uz štrudle i porciju lignji

Na Gastrofešti, koja se održava dva puta godišnje – za božićno-novogodišnje blagdane i Dane sv. Vida - građanima su se pridružili i zamjenici gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i Miroslav Matešić. Ovaj događaj izuzetno je dobro primljen kod naših sugrađana. Za dobru porciju lignji u okviru ove manifestacije isplatilo se čekati u redu. 

U pripremi hrane sudjelovali su Grand hotel Bonavia, Jadran hoteli d.d., restoran Municipium,  restoran pub Gric&Guc, Catering AS, konoba Blato 1902, konoba Bodega, konoba Tarsa, konoba Nebuloza, restoran Trsatica, Karolina catering, Trattoria Riva's, restoran Gardens i slastičarna Dolce Bolero uz sponzorstvo Plodina d.d. Rijeka i Brodokomerc nove d.o.o. Rijeka.

Za ovu manifestaciju sponzori su osigurali 350 kilograma liganja, 150 litara maslinovog ulja i 150 kilograma palente.

Gastrofešta se nastavlja i u popodnevnim satima, na Rivi Boduli, u 17 sati, u sklopu Fiumanke.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Centar