13.1.2016.

13.01.2016.

102. rođendan Maksimilijana Peča

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel uputio je našem sugrađaninu Maksimilijanu Peču čestitke povodom sto i drugog rođendana, zaželjevši mu puno zdravlja i što više smijehom i veseljem ispunjenih trenutaka.

U svojoj čestitci gradonačelnik Vojko Obersnel poručuje:

Kao Gradonačelnik rijetko imam priliku čestitati svom sugrađaninu stotinu i drugi rođendan, pa mi je zbog toga još teže izabrati prave riječi, jer se i sam pitam što poželjeti nekome tko razumije najveće životne vrijednosti; od osjećaja pripadnosti najbližima, do osjećaja davanja najmilijima; kakvu čestitku uputiti osobi koja je prošla toliko mnogo, vidjela tako puno; osobi koja je nebrojeno puta osjetila bol i radost, tugu i smijeh; osobi čija životna dob daje za pravo da nam svima bude učitelj i prijatelj, da svakoga uputi i svakome udijeli savjet.
Želim Vam još puno sretnih i zadovoljstvom ispunjenih rođendana, u dobrom zdravlju.
S poštovanjem,
Gradonačelnik
Mr.sc. Vojko Obersnel

 

Maksimilijan Peč je dao veliki doprinos razvoju i životu našega grada, a posebno razvoju komunalne infrastrukture. Bavio se i fotografijom pa je Muzej grada Rijeke 2014. g., u sklopu proslave stogodišnjice rođenja Maksimilijana Peča priredio izložbu “Maksovih stotinu godina” uz koju je predstavljena i knjiga “Maks Peč, radoznali promatrač”.