20. kolo

27.05.2013.

Žnk Rijeka Jack Pot - Žnk Marjan 5:0

Autor: Gordana Hajtic

Sa pet pogodaka u mreži Marjana riječke nogometašice oprostile su se od domaće publike što se ovosezonskih prvenstvenih susreta tiče. Pravo je čudo da konačni rezultat nije ubilježen nakon samo prvog dijela utakmice, jer kada bi zbrojili sve grede i stative koje su Riječanke umjesto mreže uspjele pogoditi, došlo bi se nekako do tog broja. No prvi je dio završio sa mršavih 1:0 pogotkom koji je postigla "devetka" Juko u devetoj minuti.

Nogomet

Marjan je već nekoliko sezona "crna mačka" Jack Pota. Riječke nogometašice protiv ove ekipe tradicionalno igraju u grču, teško probijaju bunker, te pobjede uglavnom ne bilježe mnogo golova u mreži. Ove sezone osim ekipe Agrama (jedna utakmica) i Osijeka (sve tri prvenstvene), upravo je ekipa Žnk Marjan uspjela Jack Potu uzeti bodove u splitskom susretu koji je završio bez golova.

No, drugo poluvrijeme Riječanke prebacuju u brzinu više i konačno probijaju bunker Marjanki koje su na ovo gostovanje doputovale sa samo deset igračica. Nakon (opet) niza glatkih prilika, gdje su lopte završavale u gol autu ili po gredama i vratnicama, Juko u 63. minuti iz daljine po drugi put uspijeva matirati gostujuću vratarku Dilberović.
I čini se da je to bio recept kako dalje. Isto ponavlja Jurić u 78. minuti, te Stipančević u 82.

I pred sam kraj susreta kapitenska majstorija Jelene Jurić. Nakon niza Jeleninih udaraca iz kornera, koji nisu uspjeli poslužiti igračicama za postizanje gola, jedan je takav udarac, direktno iz kornera loptu poslao u mrežu Marjana za konačnih 5:0.

Ova pobjeda nije ništa bitno promijenila u statusu Riječanki na prvenstvenoj tablici. Već smo izvijestili da su Jackpotašice viceprvakinje države, no pet golova u mreži (iako oslabljenog) Marjana, vjerojatno je uspjelo s te ekipe skinuti status "crne mačke" Riječanki za neke buduće sezone i međusobne susrete.
 
Za Rijeka Jack Pot su igrale: Karnjus(g), Horvat, Čop ('77 Brentar), Klarić, Cicijelj ('46 Konestabo), Juko ('83 Vičić), Jurić(c), Morožin, Sudan, Stipančević i Barišić.
 
U prošlom izvještaju potkrala nam se greška vezano uz Kup susrete. Naime, naveli smo kako riječke nogometašice imaju odigrati polufinale Kupa. To je sada već prava informacija, obzirom da su u međuvremenu, protekle nedjelje u četvrtfinalu Riječanke sa 5:1 u četvrtfinalnoj utakmici bile bolje od ekipe Žnk Trnava Goričan.
 
Slijedeće nedjelje igra se posljednje kolo Prve HNLŽ. Rijeka Jack Pot putuje na gostovanje kod Žnk Pregrada.
 
Ostali rezultati: Osijek - Pregrada 15:0; Agram - Viktorija 3:0 (bb);  Dinamo slobodan.

Poredak na tablici ostao je nepromijenjen.