Pobjeda Osječanki uz pehove Riječanki

22.04.2013.

Žnk Osijek - Žnk Rijeka Jack Pot 5:1

Autor: Gordana Hajtic

Igrala se 48. minuta susreta kada je Šalek pristupila izvođenju slobodnog udarca. No netko iz živog zida Riječanki prerano je iskoračio, i dok je lopta putovala u peterac riječkih nogometašica sudački zvižduk je prekinuo igru. Bar se tako činilo. No kako su sučevim zviždukom svi zastali, osim lopte koja se ipak otkotrljala iza gol linije, glavni sudac je ipak odlučio malo poigrati se i dosudio gol za domaće igračice. Bio je to trenutak koji je do tada odličnu i ravnopravnu utakmicu usmjerio i Riječanke su popustile Osječankama. Tri minute kasnije ista igračica povećava na 3:1. Te uz blagoslov, ne pristranog, no izuzetno lošeg suđenja, Riječke nogometašice prepuštaju Osječankama igru i na kraju s a obale Drave odlaze s pet pogodaka u mreži.

rijeka-jack-pot

Do spornog trenutka, koji potvrđuju i simpatizeri Osijeka, te i aktualni članak o utakmici u Glasu Slavonije, Riječanke su imale odličan rezultat. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1:1. Po drugi put uopće u ovoj sezoni osječku vratarku Bačić matirala je Morožin u 16. minuti susreta, kada je poentirala na ubačaj Juko. Bilo je to izjednačenje nakon vodstva Osijeka putem Jošćak već u 8. minuti. Ako dodamo tome svemu činjenicu da je radi loma prsta riječka vratarka Jerbić morala napustiti igru već u 30. minuti, a da je golmanske rukavice hrabro navukla stoperica Turkanović, i sa nekoliko odličnih intervencija zadržala neriješen rezultat, možemo zaključiti da Riječanke bez obzira na jačinu kluba s Drave, nisu doputovale u Osijek da bi unaprijed izgubile tri boda.

No eto, nesretna sudačka intervencija, te brzo primljen slijedeći gol, utakmicu su usmjerila na mlin Osječanki, koje su ubilježile trinaestu pobjedu u isto toliko odigranih utakmica. Neprikosnoveno pri vrhu, s jedanaest bodova prednosti nad drugoplasiranim Riječankama uz gol razliku 120:2 Osječanke su već osvojile prvenstvo. Riječankama s ove utakmice ostaje gorka utjeha da su oba gola koja su se ove sezone našla u mreži Osječanki došla upravo od Riječanki i to Juko i Morožin.

Slijedi kolo odmora za Riječanke i onda možemo reći odlučujuća utakmica sezone za Riječke nogometašice. Naime, u 18. kolu na Krimeji će se sastati sa direktnim pretendentom za naslov viceprvakinja, ekipom Agrama. Do sada, zanimljivo, Agram je u Rijeci pobijedio 3:2 na početku prvenstva, da bi RJP u Zagrebu uzvratio istim rezultatom. Treća bi utakmica mogla potvrditi tko je uistinu bolja ekipa i na neki način nagovijestiti tko će biti prvi do najboljih.

U preostalim utakmicama Dinamo i Agram igrali su neriješeno 2:2, dok je Pregrada bila bolja od Viktorije 8:0

 

 

 

16. kolo 1. HNLŽ

Žnk Osijek - Žnk Rijeka Jack Pot 5:1

Igralište Mačkamama

Suci: Lučić (Vinkovci), 1. pom Menđušić (Vinkovci), 2. pom. Zobenica (Vinkovci)

Žuti kartoni:Lojna (Osijek); Cicijelj, Stipančević (RJP)

Crvenii kartoni: -

Strijelkinje: 1:0Jošćak ('8); 1:1 Morožin ('16); 2:1 Šalek ('48); 3:1Šalek ('51), 4:1 Jošćak ('69); 5:1 Zlosa ('76)

 

Osijek: Bačić(g), Cepernić ('80 Turkalj), Bulut ('46 Culek), Zlosa, Baban(c), Nevrkla, Jošćak, Andrlić, Bojčić ('63 Laslavić), Šalek( '85 Tunić), Lojna

RJP: Jerbić(g) ('33Konestabo), Horvat, Klarić, Turkanović, Cicijelj, Juko, Jurić(c)('86 Legin), Morožin, Čop, Valušek, Stipančević