Marijana Mišković osvojila prvo odličje za Hrvatsku

14.09.2013.

Završen judo turnir u Rijeci

Na prvom olimpijskom kvalifikacijskom turniru iz serije "IJF World Judo Tour" održanom u Rijeci Marijana Mišković osvojila je prvo odličje za Hrvatsku, pred domaćim navijačima, Mišković je u borbi za broncu u kategoriji do 63 kilograma svladala Slovenku Ninu Milošević.

Sportski centar ZametPhoto: 3LHD

Ranije je Mišković bila bolja od predstavnice Portugala Ane Chacole i Maelle Di Cintio iz Francuske, dok je polufinalnu borbu izgubila od Španjolke Isabel Puche. Andrea Bekić je u istoj kategoriji završila na sedmom mjestu.

Na turniru u dvorani riječkog Centra Zamet tijekom subote i nedjelje sudjelovat će više od 300 natjecatelja iz 40 zemalja. Tijekom svečanog otvaranja ministar znanosti, obrazovanja i sporta i izaslanik predsjednika RH Ive Josipovića Željko Jovanović rekao je da je počašćen što Rijeka domaćin tom sportskom susretu. Dodao je kako je to prilika za razmjenu iskustava, što, naglasio je, uvijek vodi do boljeg razumijevanja i suradnje te je podsjetio da su Vlada i Hrvatski judo savez inicirali projekt uvođenja juda u škole.

Turnir se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića, a organizirao ga je Hrvatski judo savez u suradnji sa Riječkim sportskim savezom, Gradom Rijekom i riječkim Judo klubom.