Vaterpolo

23.11.2018.

Vaterpolistice Primorja na završnici prvenstva Hrvatske

Autor: Sportcom .hr

Dobro je što je prvenstvo namijenjeno igračicama rođenim 2000. godine i mlađima, jer će tako do izražaja doći mlade nade, kaže trener vaterpolistica Primorja EB Darko Ažić.

vaterpolo lopta

Vaterpolistice Primorja Erste bank od petka do nedjelje igraju završnicu prvenstva Hrvatske za kategoriju juniorki rođenih 2000. i mlađe. Uz domaću ekipu Primorje EB, u završnici sudjeluje još pet ekipa, Mladost, Mursa, Victoria, Bura i POŠK.

- Bit će vrlo zanimljivo, kao i na zadnja dva prvenstva Hrvatske na kojima je bilo odličnih utakmica. Mi smo bili treći, jer se zatvorio krug od tri ekipe te je o naslovu odlučivao jedan gol i mi smo titulu izgubili za taj gol. Dobro je što je prvenstvo namijenjeno igračicama rođenim 2000. godine i mlađima, jer će tako do izražaja doći mlade nade što je dobro za razvoj ženskog vaterpola. Ženski sport je dosta zapostavljen, posebno vaterpolo za koji mnogi i ne znaju da se igra i u ženskoj konkurenciji, a djevojke su zaslužile da se to promijeni, rekao je trener vaterpolistica Primorja EB Darko Ažić.

Intencija HVS-a je da se pojača rad i nastupi na međunarodnim natjecanjima što bi dalo kvalitetnu generaciju za Europsko prvenstvo 2022. godine kojega će domaćin biti Split.

- Zbog toga se proteklog vikenda na kadetskom prvenstvu Hrvatske zbog malog broja ekipa oformila ekipa sastavljena od nadarenih djevojaka iz više klubova. U toj ekipi koja se zvala Turbo bile su i tri naše djevojke, Jereb, Virag i Ružić te su imale zapaženu ulogu. S takvom proširenom selekcijom će se više raditi kako bi stasala jedna kvalitetna generacija, dodaje Ažić.

Što se juniorskog prvenstva tiče, uz Primorje EB favoriti su još zagrebačka Mladost i POŠK.

- Te tri ekipe odskaču i mislim da će se među njima tražiti prvak. Moram reći da će za nas nastupati dvije mlade i perspektivne vaterpolistice dubrovačkog Juga. To su klubovi dogovorili, jer Jug nema dovoljan broj djevojaka za ekipu, a šteta je da talentirane djevojke propuste ovakvu priliku. One će nastaviti igrati za nas ove sezone, što nam je jako dobro došlo nakon što su nam se dvije igračice udale i čekaju prinove, zaključio je Darko Ažić.

Raspored:

Petak 23.11.
1. kolo: Primorje EB - Mladost (11,00), Mursa - Viktoria (12,10), Bura - POŠK (13,20)
2. kolo: Mladost - Viktoria (18,30), POŠK - Mursa (19,40), Primorje EB - Bura (20,50)

Subota 24.11.
3. kolo: Viktoria - POŠK (08,40), Bura - Mladost (09,50), Mursa - Primorje EB (11,00)
4. kolo: Mladost - POŠK (16,50), Primorje EB - Viktoria (18,00), Bura - Mursa (19,10)

Nedjelja 25.11.
5. kolo: POŠK - Primorje EB (09,00), Viktoria - Bura (10,10), Mursa - Mladost (11,20)

Tagovi: