Vaterpolo

12.11.2018.

Vaterpolisti Primorja protiv Vojvodine ostvarili drugu prvenstvenu pobjedu

Autor: Sportcom .hr

Nakon što su prvu četvrtinu gosti dobili sa čak 4:1, domaći vaterpolisti do poluvremena uspjeli su nadoknaditi zaostatak, a zatim osigurati vrijedne bodove.

Vaterpolo

Vaterpolisti Primorja Erste bank pobijedili su Vojvodinu 12:9 i ostvarili drugu pobjedu u Regionalnoj A2 ligi.

Prvu loptu nakon izjednačenog plivanja uzima Vojvodina. Isključenje dobiva Tkač, a Vasin realizira za 0:1. Krivo dodanom loptom Vojvodina kreće u napad, ali Primorje ipak uzima loptu na dva metra.

Nekoliko izmjena napada, a nakon Radulovićeva isključenja, igrača više za izjednačenje realizira Rakovac - 1:1. Mijenjaju se strane nekoliko puta, Ranđićev šut odlazi u blok.

Po isteku igrača više nakon Blažićevog isključenja, Radulović zabija za 1:2. Rakovac dobija isključenje, a igrači Vojvodine pronalaze Vasina na stativi za 1:3. Radulović efektno vrti Čunka za novo isključenje, a kapetan Ranđić zabija za 1:4.

Nakon time-outa isključenje dobiva Marić, no ipak nema gola.

Nakon loše prve četvrtine u drugoj dionici Primorjaši su se posve vratili i na poluvrijeme otišli sa izjednačenih 5:5. I u drugoj četvrtini prvu loptu uzimaju gosti, a Čunko radi isključenje. Igrača više realizira Radulović za 1:5.

U idućem napadu Prekogačić dobiva isključenje, a u drugom pokušaju Vrlić zabija za 2:5. U drugom napadu Tkač zabija za 3:5. Radulović dobiva drugo isključenje, a trener Hinić zove time-out.

Nakon nekoliko napada i u drugom pokušaju, Vrlić zabija za 4:5. Sljedeći napad Primorje uzima loptu i u kontri Tkač zabija za izjednačenje 5:5. Treću četvrtinu domaći vaterpolisti osvajaju loptu i Tkač zabija za prvo vodstvo domaćih na utakmici 6:5.

Izmjena nekoliko napada, Ćatović dobiva isključenje. U igraču više Aksentijević pronalazi Putta koji zabija za 7:5. Babić dobiva isključenje, a trener Bilić zove time-out. Ipak igrača više realizira Marić za smanjenje prednosti na 7:6.

Nakon što Brubnjak ne zabija gol, u drugom pokušaju istog napada Putt sprema loptu u mrežu Filipovića za novih plus dva - 8:6. Puttov šut sudac Ćopić ocjenjuje da nije prešao liniju te sudi isključenje Vrliću.

U napetoj situaciji oduzimanja lopte, Vrliću se sudi topljena lopta, a Aksentijević zaustavlja kontru, no šut igrača Vojvodine odlazi van igrališta.

Rakovac poentira za 9:6. Kapetan Vojvodine Ranđić zabija za 9:7. Tintor radi peterac na Vrliću, a Aksentijević je precizan za 10:7 na kraju treće dionice.

Nakon osvojene lopte, šut Vrlića odlazi van. Ranđić dobiva isključenje, a Rakovac zabija za 11:7. U idućem napadu Babić radi drugo isključenje, a Radulović zabija za 11:8.

Tubić dobiva isključenje, a nakon što je izboren novi napad Brubnjak baca loptu na Vrlića koji poentira za 12:8. Tkač dobiva isključenje, a Bilić zove time-out nakon kojeg Marić zabija za 12:9.

Konačan rezultat postavlja Radulović dvije sekunde prije kraja - 12:10

Regionalna A2 liga - 4. kolo
PRIMORJE EB - VOJVODINA 12:10 (1:4, 4:1, 5:2, 2:3)
Bazen Kantrida. Gledatelja: 100
Suci: Copić, Begić (Hrvatska). Delegat: Vlašić (Hrvatska)

PRIMORJE EB: Čubranić, Čunko, Brbunjak, Putt 2, Kovačević, Blažić, Tkač 3, Rakovac 3, Petrić, Vrlić 3, Augusti, Aksentijević 1 (1), Milošević, Babić

VOJVODINA: Filipović 4 obrane, Šiman, Arnuš, Abela, Tintor, Vasin 2, Prekogačić, Ćatović Ranđić 2, Tubić, Petković, Marić 2, Popović, Radulović 4

Igrač više: Primorje EB 4 (8), Vojvodina 8 (10)
Peterci: Primorje EB 1 (1)
Tri isključenja: Čunko (Primorje EB)