Danas javno objavljene ponude na natječaj

05.06.2014.

Učinjen pravni korak za gradnju Kantride i Rujevice

Autor: Ivan Dorian Molnar

Tvrtka Stadion Kantrida d.o.o. dostavila je potpunu ponudu jutros na natječaj za izgradnju novog stadiona i trening kampa. Učinjen je tako prvi i najvažniji korak za početak gradnje na Kantridi i Rujevici.

Stadion Kantrida

Najvažniji, pravni korak za početak gradnje stadiona na Kantridi i trening kampa na Rujevici, s pratećim objektima, učinjen je danas.

Na natječaj koji je raspisan 29. svibnja, javila se samo novoosnovana tvrtka „Stadion Kantrida d.o.o.“, koja je dostavila kompletnu ponudu jutros.

Tvrtku Stadion Kantrida d.o.o. osnovala je zaklada Social Sport, većinski vlasnik nogometnog kluba Rijeke.

Početna visina naknade za pravo građenja zemljišta za nogometni stadion ukupno iznosi 10 350 000 kuna. Naknada za prateće sadržaje na Kantridi iznosi 3 031 500, a u naknadu za pravo građenja uračunava se i vrijednost postojećeg stadiona i pratećih objekata, koja iznosi 38 613 170 kuna.

Kada se tome doda ukupna vrijednost naknade za gradnju na Rujevici od 7 920 000 kuna, dolazi se do ukupne vrijednosti od gotovo 60 milijuna kuna, koliko će ovaj građevinski pothvat u konačnici stajati. Svi radovi na Rujevici i Kantridi mogli bi započeti krajem ove godine.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Kantrida
  • Rujevica