Croatia Open Indoor - Rijeka 2020.

13.02.2020.

U Centru Zamet ove nedjelje Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima

Autor: Angela Maksimović

U nedjelju, 16. veljače, u Centru Zamet s početkom u 10 sati, održat će se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima – Croatia Open Indoor - Rijeka 2020. u organizaciji Veslačkog kluba „Jadran“ Rijeka i Hrvatskog veslačkog saveza.

Natjecanje na veslačkim simulatorima okupit će 550 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine, među kojima i osvajače olimpijskih medalja, braću Martina i Valenta Sinkovića te ostale članove hrvatske reprezentacije, najavili su na konferenciji za medije direktor natjecanja Andrej Smilović, junior Veslačkog kluba „Jadran“ Goran Mirić, tajnica Veslačkog kluba „Jadran“ Iva Dujmešić i glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić.

Na riječkom natjecanju očekuje se nastup tradicionalno najbrojnijih mladih veslača u kategorijama kadeta i juniora, najtrofejnijih veslača, kao i cijele hrvatske izborne vrste u kategoriji seniora i juniora. Ove godine bit će 70 veslačkih ergometara, pa će snage istovremeno moći odmjeriti 30 natjecatelja, dok će ih se 40 moći zagrijati prije same utrke.

Od 2015. godine takmičenje ima međunarodni karakter jer je postalo i obavezno natjecanje za kandidate za slovensku i hrvatsku reprezentaciju. Uz njih, do sada su na takmičenju sudjelovali veslači iz Italije, Francuske, Mađarske i BiH, a 2019. godine bilo je 500 natjecatelja. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e.

Natjecanje će se u nedjelju održavati od 10 do 15 sati, a u 12 sati je svečano otvorenje. Ulaz za posjetitelje je besplatan.