Dva prva i jedno drugo mjesto u tri dobne kategorije

13.01.2015.

Turbo vikend mladih nogometašica Rijeka Jack Pota

Autor: Gordana Hajtic

Protekloga vikenda mlade su riječke nogometašice zavladale malonogometnim terenima županije. U pauzi od ligaških natjecanja zeleni travnjaci zamijenjeni su parketima dvorana, te se dalo oduška u malom nogometu. Najmlađe curice su sudjelovale na Novogodišnjem malonogometnom turniru u Opatiji u kategoriji "Mini futsal 2015" gdje su snage odmjeravale sa svojim muškim vršnjacima. Suvereno su protutnjale turnirom i osvojile prvo mjesto u konkurenciji 8 ekipa. U finalu su pobijedile ekipu domaćina Mnk Gorovo s minimalnih 1:0 no dovoljno za veliko slavlje. A najbolji igrač tj. igračica turnira Petra Mikulica stigla je također iz redova Riječanki. Mlade nade predvodila je trenerica Jelena Jurić uz asistenciju Katarine Konestabo.

Rijeka Jack Pot

Uspješan niz nastavile su djevojčice iz kategorije Morčića koje su nakon subote i kvalifikacija ušle u polufinale na prvom međunarodnom malonogometnom turniru Tin Grgurić. Turnir je održan u Delnicama u organizaciji Udruge mladih Re-Volt i NK Goranin Delnice. Putovalo se u Delnice dva puta i nije bilo  uzalud. Jack Pot cure u nedjelju su napetom borbom na penale prošle polufinale pobijedivši NK Naprijed s 2:1. U finalu su u ravnopravnoj borbi ipak bolji bili njihovi vršnjaci, ekipa domaćina NK Goranin s 2:0 čime je osvojeno drugo mjesto.

Rijeka Jack PotNapomenimo da je konkurencija bila poprilično jaka. Uz Rijeka Jack Pot sudjelovalo je sedam respektabilnih ekipa klubova i škola nogometa s područja županije te iz susjedne Slovenije. Najboljom igračicom proglašena je Vanna Gajić. Ekipu je vodio Robert Krznarić uz asistenciju Ivana Mijolovića.

Za šećer na kraju pobrinule su se kadetkinje koje su jedine zaigrale u ženskoj konkurenciji. Nakon kvalifikacija u finale su se plasirale pobjedom nad Žnk Ajdovščina 3:0. U završnici turnira nadigrale su ekipu Žnk Istra s 4:1 i osvojivši turnir zaključile izuzetno uspješnu nedjelju riječkih nogometašica. Kapetanica ekipe, Helena Spajić bila je najbolja strijelkinja turnira. Ekipu kadetkinja vodio je Ivan Mijolović uz asistenciju Roberta Krznarića.

Bio je to vikend za pamćenje u kojem su zablistale mlade riječke nogometašice. Dva prva i jedno drugo mjesto u tri dobne kategorije. Najmlađe curice koje se u nedostatku ženske, uspješno bore i osvajaju medalje u muškim konkurencijama.

Iako ove sezone seniorski sastav Rijeka Jack Pota bilježi najlošiji rezultat u povijesti prvoligaških natjecanja, što je posljedica smjene generacija, uspjesi ovih mladih djevojčica i djevojaka bude nadu da će se o ovome klubu u ne tako dalekoj budućnosti pisati s respektom. Do tada predano se i sustavno radi na prvoj generaciji školovanih nogometašica u našoj državi. Ovdje. U Rijeci.