Jadranski derbi

17.04.2019.

Tri međusobne utakmice ove sezone završile bez pobjednika

Autor: Sportcom .hr

Hajduk i Rijeka odigrali su tri susreta u dosadašnjem tijeku prvenstva i sva tri ogleda završili su bez pobjednika. Prvi dvoboj na Rujevici zavšio je rezultatom 1:1, strijelac za Splićane bio je Mijo Caktaš, dok je za Riječane strijelac bio Jakov Puljić.

Drugi susret odigran je na poljudskoj ljepotici i završio je identičnim ishodom. Poveli su domaćini, strijelac je bio Axmed Said, gosti su do poravnanja stigli početkom drugog dijela kada je mrežu bijelih zatresao Alexander Gorgon.

Treći dvoboj odigran je sedinom veljače na Rujevici, mreže se nisu tresle.

Trener Igor Bišćan za taj dvoboj nije mogao računati na pola standarnih prvotimaca, no njegov kolega na suprotnoj strani Siniša Oreščanin nije znao to iskoristiti.

Caktašev povratak u momčad nakon odslužene kazne bit će veliko pojačanje za bijele, ne treba niti spominjati koliko je njegovo iskustvo i znanje važno za igru i rezultate splitskog prvoligaša.

Osim toga, pobjeda nad Lokomotivom, jednim od izravnih suparnika za Europu, podigli su samopouzdanje u svlačionici Hajduka pred Jadranski derbi.

Hajduka čeka neizvjesna utakmica protiv momčadi koju uspješno vodi Igor Biščan, a koja je u prošlom kolu "utrpala" Interu iz Zaprešića čak sedam "komada".