3. HNL

17.04.2019.

Trećeligaši igraju u četvrtak, Orijent 1919 u Trnju igra derbi kola

Autor: Sportcom .hr

Što se Opatije i Krka tiče, oba kluba već su počeli pripreme za natjecanje za novu treću ligu u kojoj će igrati s najboljih klubovima iz četvrte lige.

Regionalni trećeligaši 26. kolo igraju u četvrtak, prema rasporedu igraju: Opatija - HAŠK, Jarun - Krk, Trnje - Orijent 1919. Što se Opatije i Krka tiče, oba kluba već su počeli pripreme za natjecanje za novu treću ligu u kojoj će igrati s najboljih klubovima iz četvrte lige.

Nakon međusobne utakmice u polufinalu županijskog kupa, Opatija je stekla mogućnost nešto slabiju sezonu završiti osvajanjem županijskog kupa.

Opatija je favorit u finalu županijskog kupa protiv Grobničana. Orijent 1919 ima drugačije motive s obzirom na sportske ciljeve u godini proslave stogodišnjice kluba.

Nakon uvjerljive pobjede (5:0) i još uvjerljivije igre protiv Dugog Sela, opet su aktualne drugoligaške ambicije. Devet kola do kraja sezone na raspolaganju je čak 27 bodova.

Problem je što je Dubrava u 25. kolu odigrala neodlučeno (1:1) protiv Vinogradara u Mladini, dojam je da Dubrava pet bodova prednosti može izgubiti jedino ako uđe u crnu rupu iz koje je Orijent 1919 izašao u 25. kolu.

Kriza je trajala pet utakmica koliko Orijent 1919 nije uspio pobijediti, što je Dubrava iskoristila i stekla značajnu prednost.

U 26. kolu Orijent 1919 gostuje u Trnju, treća i četvrta momčad u četvrtak igraju derbi kola, Dubrava dan ranije igra protiv Vrbovca.

Pobjeda Orijenta 1919 u Trnju značila bi da je kriza prošlost i da se nastavlja borba za drugu poziciju koja znači plasman u Drugu ligu ako Vinogradar odustane od promocije.

U 27. kolu Krk igra kod kuće protiv Dubrave, u 28. kolu Orijent 1919 igra u gostima protiv Dubrave.

Za tri kola puno će toga biti jasnije.