Orijent je postao dobra priča

22.01.2019.

Tadejević: Mislim da su drugoligaške ambicije realne

Autor: Sportcom .hr

Dogovorio sam se do ljeta pa ćemo vidjeti, volio bih da pronađem još nešto vani, kaže iskusni branič koji će uskoro debitirati za Orijent 1919.

HNK Orijent 1919

Mario Tadejević nije debitirao za Orijent 1919 u pripremnoj utakmici protiv Halubjana, 29-godišnji branič ima problema s mišićem:

- Mogu trenirati, ali natiče mi mišić. Nema smisla forsirati, bolje da na vrijeme stanem i ozdravim, kaže lijevi branič ili stoper s prvoligaškim iskustvom iz hrvatske (Rijeka), bih (Sarajevo, Velež), mađarske (Pecsi) i islandske (Fjölnir Rejkjavik) lige.

Tadejević je jedan od rijetkih vežičkih nogometaša visoke klase koji nije igrao za Orijent.

- Jesam, u pionirima! Počeo sam igrati u Orijentu, otišao sam u Rijeku kao pionir. Trenirao sam u poznatom Dolcu, treneru su mi bili Koko Klobučar, Buškulić, Škerjanc je tada polagao za trenera, prisjeća se Tadejević.

Mario Tadejević uskoro će debitirati za Orijent 1919 u najboljim igračkim godinama:

- Dogovorio sam se do ljeta pa ćemo vidjeti, volio bih da pronađem još nešto vani. Ovdje sam kući, Orijent je postao dobra priča. Momčad je mlada i sastavljena od igrača koji su prošli školu Rijeku, ima nekoliko starijih igrača koje poznajem od ranije. Mislim da su drugoligaške ambicije realne, bilo bi to jako dobro za mlade igrače, vjerujem da će oni dati maksimum, zaključuje Tadejević.

Orijent 1919 ove sezone doveo je još jedno iskusno pojačanje u skladu sa sportskom politikom.

Za Orijent 1919 igraju Vedran Gerc (32), Ivor Weitzer (30), Ivan Bijelić (29) i Mario Tadejević (29) kojima je zajedničko da su prvoligašku afirmaciju stekli u dresovima Rijeke i da su kao mladi igrači nosili dresove Orijenta.

Pa makar u pionirima!

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Krimeja