Nishimura, Benquerenca, Irmatov, Batres

01.07.2010.

SP 2010 - Fifa odredila suce za utakmice četvrtfinala

Međunarodna nogometna federacija (Fifa) odredila je suce za utakmice četvrtfinala World Cupa u Južnoj Africi.

Fifa SP 2010 Afrika

Utakmicu između Nizozemske i Brazila vodit će Japanac Yuichi Nishimura, dvoboj između Urugvaja i Gane sudit će Portugalac Olegario Benquerenca, sudar Argentine i Njemačke vodit će Uzbekistanac Ravšan Irmatov, dok će utakmicu između Paragvaja i Španjolske suditi Carlos Batres iz Gvatemale.

Irmatova već godinama smatraju jednom od ponajboljih azijskih sudaca, a na ovom prvenstvu je imao čast voditi prvu utakmicu između Južne Afrike i Meksika (1:1). Sudio je i ogled između Engleske i Alžira (0:0), te Argentine i Grčke (2:0).

Japanac Nishimura je sudio utakmicu između Francuske i Urugvaja (0:0) i pokazao je prvi crveni karton na prvenstvu i to urugvajskom igraču Nicolásu Lodeiru. Dijelio je nogometnu pravdu i na utakmicama Španjolska - Honduras (2:0), te Paragvaj - Novi Zeland (0:0).

Portugalac Benquerenca je vodio utakmice Japan - Kamerun (1:0) i Nigerija - Južna Koreja (2:2).

Gvatemalac Batres sudio je na utakmici Alžir - Slovenija, ali i dvoboj Italija - Novi Zeland iza kojeg je ostalo mnogo repova. Novi Zeland je zabio gol iz zaleđa, Talijanima je dosuđen upitan jedanaesterac, a tijekom utakmice je bilo i nekoliko oštrih prekršaja koje Batres nije sankcionirao.

 

 

PETAK, 2. srpnja:
16.00 Port Elizabeth: Nizozemska - Brazil (Yuichi Nishimura - Jap)
20.30 Johannesburg: Urugvaj - Gana (Olegario Benquerenca - Por)

SUBOTA, 3. srpnja.
16.00 Cape Town: Argentina - Njemačka (Ravšhan Irmatov - Uzb)
20.30 Johannesburg: Paragvaj - Španjolska (Carlos Batres - Gva)