Pikado

07.03.2016.

Solin u znaku DM Štriga

Autor: Ines Brežnjak

U subotu 5.ožujka u sportskoj dvorani Osnovne škole Kraljice Jelene u Solinu održan je posljednji ovosezonski HPS Master turnir, na kojem je nastupilo preko 200 igrača iz cijele Hrvatske. Ekspedicija iz Primorsko-goranske županije ovog je puta bila sastavljena od 15 članova, a za medalje se pobrinuo ženski dio – točnije, djevojke iz ekipe DM Štrige. Prva je medalja pala već nakon prve discipline dana, cricketa za seniorke, dok smo drugu dočekali u disciplini parova.

Foto: Stela Gašparuš
Foto: Stela Gašparuš

Eksplozija Zorice Beslać

Da je trenutno u samom vrhu županijskog pikada, a usudit ćemo se reći i državnog, Zorica Beslać pokazala je to već u prvoj disciplini dana, cricketu za seniorke gdje je došla do samog vrha. U finale je došla iz repasaža no i to nije bio problem da dva puta pobjedi odlično raspoloženu Ivanu Tadić te uzme svoje prvo zlato na državnim turnirima.

U drugoj disciplini dana, 501 MO, završila je na devetom mjesto, da bi do svoje druge medalje tog dana došla u posljednjoj disciplini zajedno sa svojom klupskom suigračicom Natalijom Šimac.

Šimac je inače bivša svjetska te još uvijek aktualna europska prvakinja u kickboxingu, koja je rukavice i ring ove sezone zamijenila za pikado strelice te je odmah na početku sezone pokazala da se radi o izrazito talentiranoj igračici koja tek treba pokazati što može napraviti u pikadu. Cure su u parovima došle do srebra, a bolje od njih ovog puta bile su Maja Tešija i Josipa Krželj.

Pred našim je igračima nakon 4 odigrana državna Mastera odraditi Pojedinačno prvenstvu Hrvatske koje će se 9. i 10. travlja održati u Sesvetama. Za sada je 12 njih izborilo direktno pravo nastupa, dok će se ostali morati preko kvalifikacija izboriti za ulazak u ovo elitno pojedinačno natjecanje.

Tagovi: