3. pretkolo Europske lige

10.08.2018.

Sarpsborg - Rijeka 1:1

Autor: HINA .hr

U prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige nogometaši Rijeke su odigrali 1:1 kod norveškog Sarpsborga. Domaćini su poveli golom Kristofera Zacharuassena u 72. minuti, a za Rijeku je izjednačio Alexander Gorgon u 83. minuti.

U prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige nogometaši Rijeke su odigrali 1:1 kod norveškog Sarpsborga. Domaćini su poveli golom Kristofera Zacharuassena u 72. minuti, a za Rijeku je izjednačio Alexander Gorgon u 83. minuti. / Foto: HNK Rijeka, http://www.nk-rijeka.hr
Foto: HNK Rijeka

Rijeka je već u 9. minuti propustila ogromnu priliku nakon što je udarac Pavičića s gol crte izbacio norveški branič, a u 31. minuti Heber ne uspijeva prebaciti norveškog vratara, koji je obranio i šut Gorgona u 52. minuti. Norvežani su cijelu utakmicu prijetili jedino iz brojnih prekida, a iz jednog od njih su poveli u 72. minuti kada je Zacharuassen bio najviši u skoku i svladao Slugu. U 83. minuti Riječani su izjednačili fantastičnim šutem Austrijanca Gorgona s 25 metara, a taj gol daje nadu Riječanima pred uzvrat za sedam dana na Rujevici.